Tevékenység / Itthon


2011-10-16

Politikai pályára készülnek a háromszéki fiatalok - Sógor Csaba is támogatja a HÁRIT kezdeményezését

A 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba program rendezvényeként konferenciát szervezett Árkoson a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT), 2011. október 14-16. között. Ahogyan az ismert, pár hónappal ezelőtt hirdette meg a háromszéki fiatalokat tömörítő szervezet, hogy biztosítani kívánja a fiatalok érdekképviseletét a legtöbb önkormányzatban, így a jövő évi helyhatósági választások során száz fiatal jelöltet támogat. 


2011-10-06

EU Kvíz – Otthon vagy Európában?

Európa kétségkívül a mi otthonunk! Ám most kiderülhet, hogy ismerjük-e eléggé az Európai Uniót, illetve tudunk-e eleget arról a 27 országról, amelyek ezt az egységet alkotják! Ha úgy érzed TE otthon vagy Európában és szereted a kvíz-típusú ügyességi játékokat, Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő honlapján fél éven át versenyszerűen játszhatsz és bizonyíthatod tudásodat.

2011-10-02

Stratégiai érdek a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatása

A nők, a fogyatékkal élők, valamint az idősek munkapiaci esélyegyenlőségének előmozdítását célozza meg az a nagyszabású, három fejlesztési régióban is zajló, uniós alapokból finanszírozott projekt, melynek soros tematikus konferenciájára szeptember 30-án, a kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Püspökség diakóniai termében került sor.


2011-09-26

Megemlékezés a száműzetett reformátusokról

Kettős ünnepség helyszíne volt szeptember 25-én Erdőd, ahol megemlékeztek az 1545-ben tartott első zsinatról és a száműzött reformátusokról, valamint a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia Alapkőletétele is sok került. A megemlékező istentiszteleten igét hirdetett Sógor Csaba lelkipásztor, EP-képviselő.

2011-09-14

Külföldön szeretnél tanulni? A lehetőség nyitva áll!

Hamarosan eljön a tanévkezdés ideje. Az Erasmus és a Leonardo da Vinci mobilitási programok adta lehetőségeket idén is fiatalok ezrei használják ki és utaznak egy másik uniós országba tanulmányok végzése vagy szakmai gyakorlat szerzése céljából.

 


2011-09-11

Konferencia a székelyföldi fiatalok karrierlehetőségeiről

Karrier és ifjúság, valamint karrierlehetőségek Székelyföldön volt a témája annak a konferenciának, melyre idén szeptember 9-11. között, Csíkszeredában a Jakab Antal Felnőttképzési és Tanulmányi Központban került sor. A rendezvénysorozat keretében Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő az Európai Parlamentben elvégezhető szakmai gyakorlatról számolt be előadásában.

2011-09-10

Visszakerült méltó helyére Cserei Mihály mellszobra

Ismét Csíkrákos központját ékesíti Cserei Mihály mellszobra. A település híres szülöttjének adományok segítségével állítottak újra emléket. A neves történetíró új szobrát, az 1940-ben Szervátiusz Jenő szobrászművész által készített, idén restaurált kopjafát, valamint a szintén új köntösbe öltöztetett központi parkot a csíkrákosi kisboldogasszony falunapok keretében 2011. szeptember 9-én, pénteken adták át hivatalosan.


2011-08-29

Hagyományos étel új köntösben

Közel kétezren látogattak el a hétvégén megrendezett VI. Csángó Túros Puliszka Fesztiválra, amely Hidegség patakán, a Csángó és Fatányéros Panzió udvarán zajlott.

2011-08-07

Európa, mint szellemi közösség: kőfalak és aurák

A Kárpát-medence különböző területeiről érkeztek résztvevők a 2011. július 31–augusztus 7. között Marosfőn zajló Kárpát-medencei Háló-táborba, amelynek programját idén a Kereszténység és magyarság az európai jelenlét és szolidaritás tükrében témához kapcsolódan állították össze.

2011-08-01

Elkezdődött az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Program Csíkszeredában

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány, a CTP Transylvánia Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa idén is közösen szervezte meg az Erdélyi Ifjúsági Üzleti Programot, amelyre augusztus 1-6. között kerül sor.