Egységesen kell fellépnünk, hogy bebizonyítsuk, erősek vagyunk és összetartozunk - Sógor Csaba Maros megyében az RMDSZ karavánjával

2007-11-16

Maros megyébe érkezett pénteken az RMDSZ országos karavánja. Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt és Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a mezőségi falvakba látogatott el.


Mezőbodonban és Mezőzáhon elsősorban az uniós mezőgazdasági szabályozásokkal kapcsolatos aggályaikat fogalmazták meg az emberek. Sógor Csaba képviselőjelölt elmondta, azért fontos ott lenni az Európai Parlamentben, hogy ezeket a gondokat meglehessen oldani, az uniós szakemberek ugyanis nem tudhatják, hogy miben és hogyan lehetne segíteni az erdélyi gazdákon.

Össze kell fogni, hangsúlyozta Kelemen Atilla, szövetkezeteket kell alakítani, mert így könnyebben lehet támogatáshoz jutni.

A Mezőség Maros megyében szórványnak számít, egyre kevesebb a magyar - tájékoztatták a helybéliek Sógor Csabát. A képviselőjelölt azt hangsúlyozta, az RMDSZ-nek minden magyar számít, minden magyrért dolgozik.

Nagysármáson erős, összetartó magyar közösség él - mutatta be a helybélieket Sógor Csabának a területi elnök. „Ha azt mondom Európai Unió, akkor a sármásiak tudják miről beszélek, hiszen az uniónak köszönhetően lesz vízhálózata a településnek” - magyarázta az uniós csatlakozás fontosságát Sógor Csaba. Példaként Portugáliát említette, amely a csatlakozás pillanatában infrastruktúra szempontjából elmaradottabb volt, mint most Románia, és sikerült felzárkóznia. Az erdélyi magyarságnak meg kell mutatnia magát Európának, mert keveset tudnak rólunk - mutatott rá az EP-képviselőjelölt, hiába vagyunk itt másfél millióan, ha nem hallathatjuk hangunkat.

Az új honfoglalás ezt jelenti, megmutatjuk Európának, hogy létezünk, hogy értékeink vannak - mondta Sógor Csaba, hozzátéve, egységesen kell fellépnünk, hogy bebizonyítsuk, erősek vagyunk, összetartunk és összetartozunk.