Még egy hétig lehet jelentkezni az európai parlamenti gyakornokságra

2012-05-24

Még egy héten át küldhetik el pályázati csomagjukat Sógor Csaba Gyakornoki Programjára azok, akik közelebbről megismernék az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi munkáját. Május végén a jelentkezés lezárul, a pályázók közül pedig tíz fiatal külön-külön, egy hónapos fizetett gyakornoki munkát végezhet az RMDSZ-es EP-képviselő kabinetjében. -Különféle ajánlólevéllel érkeznek a jelentkező fiatalok, más-más profilon tanulnak, vagy éppen eltérő szakmai munkakörben dolgoznak. Minden pályázati anyagot egyenlően kezelünk, hiszen az számít leginkább, hogy a pályázó érdeklődéssel viseltessen az Európai Parlament munkája iránt, jól érezze magát és kiigazodjon egy ilyen  környezetben, mert akkor rengeteg tapasztalattal gazdagodhat. A kabinetem munkája mellett betekinthet a parlamenti frakciókban, a bizottságokban, a plénumban és a különböző munkacsoportokban zajló tevékenységekbe is. Ezen kívül a fiatalokat arra is ösztönözzük, hogy a hétvégéket tartalmasan töltsék el, látogassák meg a várost és a környékét, de használják ki például a parlament könyvtára adta lehetőségeket is, amely szakdolgozatokhoz, egyéb tanulmányokhoz kíváló segítség lehet -összegezte Sógor Csaba a gyakornoki programmal járó lehetőségeket.

A 2013-as időszakra meghirdetett pályázat különlegessége, hogy a tesztvizsga alapján a legjobb harminc közé bejutó fiatal egy nyári gyakornoki táborba is elutazik. A pályázók itt egy közös EP-szimulációs játék keretében újra bizonyíthatják tudásukat. A kétnapos programot követően derül majd ki, hogy ki lesz az a tíz fiatal, akik jövőre bekapcsolódhatnak Sógor Csaba irodájának munkájába. Az RMDSZ-es EP-képviselőnél egyébként az elmúlt évek során több mint ötven erdélyi magyar fiatal végzett gyakornoki munkát.

Az érdeklődők 2012. május 31-ig küldhetik el jelentkezésüket az office@sogorcsaba.eu e-mail címre. A program részletei és a jelentkezés feltételei megtalálhatók a www.sogorcsaba.eu oldalon.