Tevékenység / Brüsszelben


2010-02-09

Az Unióban nincs helye a szlovák nyelvtörvénynek

Az Európai Parlament (EP) februári strasbourgi ülésszakának legfontosabb eseménye az új Európai Bizottság (EB) bemutatása, a bizottság összetételével és tevékenységével kapcsolatos elvárások megvitatása, illetve az uniós végrehajtó testület jóváhagyása.

2010-02-05

Nagy a politikai döntéshozók felelősségének súlya

Sógor Csaba erdélyi magyar képviselő az Európai Parlament (EP) három tagú küldöttségének tagjaként Washingtonban részt vett az idén február 4-5-én immár 58. alkalommal megrendezett Amerikai Nemzeti Ima-reggeli eseménysorozaton.

2010-02-03

Együtt a Szomszédok Európai Ünnepén - 2010. május 28

Sógor Csaba felhívása a civil szervezetekhez és az önkormányzatokhoz

2010-01-29

2010 - A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve

A 2010-es évet az Európai Unió a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének nyilvánította. A kezdeményezés célja, hogy az európai polgárokban jobban tudatosuljon a szegénység különböző formáinak súlyossága és az a törekvés, hogy a társadalmi kohézió fokozása hozzájárulhat egy jobb, igazságosabb és befogadóbb Európa megteremtéséhez.

2010-01-21

Egyeztessünk, de értékeink ne vesszenek el

A Duna régióra vonatkozó európai uniós Stratégia kidolgozása az Európai Tanács 2009. júniusi döntése alapján az Európai Bizottság feladata. A Duna Régió Stratégia célja a balti makro-regionális program mintájára biztosítani a területi, gazdasági, és szociális kohézió erősítésével a Duna menti régiók fenntartható fejlődését.

2010-01-19

Az európai polgári kezdeményezés a Lisszaboni Szerződés egyik fő újítása

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő hazai tájékoztatási kampányt sürget az európai polgári kezdeményezés bevezetésének tárgyában.

2010-01-19

Az Európai Parlament Erdélyi Magyar Képviselőcsoportjának közleménye

Az Európai Parlament Erdélyi Magyar Képviselőcsoportja a mai napon Strasbourgban megtartotta idei első ülését, melynek alkalmával a következőkben egyeztek meg.


2010-01-17

Képzés, munkaügy és nyelvi jogok - az esélyegyenlőség próbakövei

Folyó év január 14-én az oktatás, kultúra, többnyelvűség és ifjúság kérdésének leendő európai felelősét, Androulla Vassiliou ciprusi biztos-jelölt asszonyt hallgatta meg az Európai Parlament (EP) kulturális szakbizottsága (CULT).

2010-01-12

Konkrét ígéret az unió őshonos nemzeti kisebbségeinek

Sógor Csaba, RMDSZ-es európai parlamenti képviselő az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak biztosításáról kérdezte Viviane Redinget, az EB alapjogi biztos-jelöltasszonyát.