Szatmár megyei küldöttséget látott vendégül Brüsszelben Sógor Csaba

2010-03-19

Erdélyi és kárpátaljai látogatócsoportot fogadott az Európai Parlamentben Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő március 16-18 között.


A Beregszászról és Csíkszeredából érkezett Ifjúsági Üzleti Program (IÜP) nyertesei mellett, Szatmár megyéből az RMDSZ és a helyi média képviselői vettek részt a brüsszeli márciusi ünnepi megemlékezéseken.

A szatmári gyökerekkel rendelkező Sógor Csaba elmondta: „Számomra fontos volt meghívni a Szatmár megyeieket, mert köszönettel tartozom a Szatmár megyei magyarságnak a Magyar Összefogásban mutatott példaértékű részvételükért. Lényeges dolognak tartom, hogy a szavazók ne csak a választókerületben találkozzanak a képviselővel, hanem alaposabb betekintést nyerjenek az európai parlamenti munkájába.”

A küldöttség tagjainak Polner Gergely, az Európai Parlament tisztviselője, előadást tartott az EP működéséről, Perger István, az EP magyar kommunikációs szakembere pedig Kommunikáció és sajtókapcsolatok című előadása az uniós információs rendszerek sajátosságait ismertette. A nap Burkáló Beáta és a Concordia vonósnégyes koncertjével zárult, ahol a kárpátaljai és az erdélyi előadóművészek Bartók, Liszt és Kodály műveket adtak elő. Az esemény a brüsszeli március 15-i ünnepségsorozat része volt. A látogatás utolsó napján a csoport az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgett, ugyanis a meghívottak részt vettek Jósika Miklós emlékplakettjének megkoszorúzásán.