Sógor Csaba la Târgu-Mureș: Se poate formula critică împotriva UE

2018-08-11

,,În ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât UE este de fapt activitatea prezentă și viitoare a statelor membre. Asta înseamnă și o responsabilitatea împărtășită", a declarat Csaba Sógor la Târgu Mureș, la Universitatea de vară Sapientia.

Europarlamentarul UDMR a ținut o prezentație cu titlul: Rolul Uniunii Europene în jurul lumii, în care a vorbit despre faptul că există o mulțime de prejudecăți și concepții greșite despre UE în ceea ce privește opinia publică, iar vocile pesimistice din trecutul recent au devenit mai puternice. El consideră că este greșit să privim UE ca și un sistem instituțional de neatins și imposibil de influențat, de vreme ce deciziile UE sunt luate de fapt de statele membre.
 
Politicianul a explicat: în ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât viitorul UE este și responsabilitatea noastră.
"Pe lângă aceste critici, suntem conștienți de avantajele UE și credem în viitorul uniunii. Cea mai mare putere a Uniunii Europene sunt statele membre care o dezvoltă în continuu", a spus Csaba Sógor care crede că pornind de la această afirmație este o așteptare firească ca interesul nostru în protecția minorităților, și totodată ca Europa Centrală și de Est să se îndeplinească.