Tirolul de Sud este o regiune model pentru Ținutul Secuiesc - Herbert Dorfmann vizitează Sfântu Gheorghe

2018-12-07

Tirolul de Sud este o regiune exemplară pentru noi - a început vineri întâlnirea Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna. Invitatul principal al acestui eveniment a fost eurodeputatul Herbert Dorfmann, care a sosit în Transilvania la invitația colegii lui în Parlamentul European, Csaba Sógor și Gyula Winkler. Prima oprire a vizitei de două zile a fost în Sfântu Gheorghe.

"Tirolul de Sud este o regiune exemplară pentru Ținutul Secuiesc în două privințe: autonomia teritorială a adus pacea etnică și dezvoltarea economică în regiune. În Ținutul Secuiesc dorim același lucru: să trăim mai bine și să avem pace etnică. Există multe asemănări între noi și putem învăța din acest exemplu" - a subliniat Sándor Tamás la conversația organizată la Prefectura Județului Covasna.

"Dacă părțile se înțeleg între ei, acesta aduce întotdeauna o soluție bună, iar acordurile bine-gândite vor duce în cele din urmă la prietenie. Descentralizarea și autonomia aduc dezvoltare, exemplu fiind Tirolul de Sud care a avansat din regiunea cea mai săracă în cea mai bogată"- a caracterizat autonomia din Tirolul de Sud Árpád Antal.

Herbert Dorfmann, care reprezintă comunitatea germană din Italia în Parlamentul European a exprimat de asemenea că este de acord cu liderii din Ținutul Secuiesc care pretind că există multe trăsături comune între Tirolul de Sud și Ținutul Secuiesc. El a prezentat regiunea și compoziția ei etnică, respectiv situația economică. După cel de-al doilea război mondial, Tirolul de Sud a fost într-adevăr cea mai săracă regiune a Italiei, astăzi devenind cel de-al doilea cel mai mare plătitor net în rândul provinciilor. Turismul este cel mai important sector, dar agricultura joacă, de asemenea, un rol important în susținerea regiunii. În Tirolul de Sud a fost recunoscut foarte devreme că dezvoltarea rurală ar trebui să joacă un rol deosebit, iar guvernarea a căutat întotdeauna colaborarea ci cei din jur. Oamenii vor rămâne în regiune dacă au un standard de viață bun și o infrastructură adecvată, fermele mic