Csaba Sógor: Trebuie să creăm oportunități egale în toate domeniile vieții, bazate pe valori creștine

2018-10-21

Mai mult de o sută de femei au participat la cea de-a V-a Conferință a Femeilor din Ținutul Secuiesc, desfășurată la Remetea. Gazda și organizatorul evenimentului a fost de această dată Organizația Regională a femeilor UDMR din Gheorgheni. În cadrul evenimentului de două zile, femeile din Ținutul Secuiesc au încercat să abordeze - din punctul de vedere al femeii și al bărbatului - tema femeii cu o mie de fețe.

Csaba Sógor a susținut și în acest an reuniunea prin fondurile Partidului Popular European. Europarlamentarul a fost invitat totodată să țină o prezentare cu titlul Șansele femeilor în luarea deciziilor la nivel european. Sógor a raportat că în Parlamentul European proporția femeilor eurodeputați este în prezent de 37,3%.”Conservatorii și ideologiile creștino-democratice abordează, de asemenea, problema egalității de șanse și tematica drepturilor femeilor din mai multe unghi. Noi credem că șansele femeilor trebuie crescute nu numai în domeniul politicii ci în toate domeniile vieții” - a accentuat europarlamentarul.

Csaba Sógor a declarat că directivele europene propun ca egalitatea de șanse să înceapă la echilibrul dintre viața profesională și cea privată. ”În UE sunt interzise toate felurile de discriminare pe motive de sex. Nimeni nu poate fi discriminat pe piața muncii din cauza unor sarcini. Mai mult, este interzis să se întrebe despre intențiile femeilor în ceea ce privește întemeierea unor familii. În astfel de situații femeile trebuie să-și ridice vocea” – a spus.

Europarlamentarul a vorbit, de asemenea, despre diferențele salariale. Faptul că pentru aceeași muncă bărbații primesc mai mulți bani decât femeile, reprezintă o problemă la nivel european. El a subliniat importanța forumului stabilit de Organizațiile Femeilor UDMR, prin care aceste subiecte pot fi aduse în discuție. Schimbarea se poate întâmpla numai dacă aceste subiecte sunt discutate la nivelul societății. "Activitatea femeilor stârnește ca și bărbații să vorbească mai mult despre acest subiect" - crede Csaba Sógor.

Potrivit lui Csaba Sógor, problema egalității de șanse între femei și bărbați nu a fost rezolvată în societățile europene. Europa se confruntă, de asemenea, cu provocări noi în acest domeniu, din cauza conflictelor dintre culturile diverse. El crede că trebuie să ne întărim valorile fundamentale creștine acasă și în Europa. "Trebuie să creăm oportunități egale în toate domeniile vieții. Oportunități ce se bazează pe valori creștine" - a spus europarlamentarul din Transilvania.