Sajtójelenlét


2013-03-12

Magyar képviselők napirenden kívüli felszólalásai az Európai Parlamentben

 Brüsszel, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Több magyar európai parlamenti (EP-)képviselő is szót kapott az egyperces felszólalások keretein belül hétfőn késő este az Európai Parlament plenáris ülésén.


2012-10-23

A Polgárok Európai Évének nyilvánították a következő esztendőt

A Polgárok Európai Évének nyilvánította 2013-at az Európai Parlament (EP), kedden Strasbourgban elfogadott határozatában.

2012-07-23

Képeslap Európa fővárosából

Amikor az elmúlt kedden Bukarestben 7.20 órakor repülőre szálltunk, a hőmérséklet már 20 Celsius-fok fölött járt, a meteorológusok kora délutánra azonban 38 fokot jósoltak. Brüsszelbe érkezve, helyi idő szerint 9.11 órakor heves széllökésektől kísért, hideg eső fogadott, ami előrevetítette: más világba, hangulatba csöppentünk.


2012-07-19

Bepillantás az európai nagypolitika boszorkánykonyhába – Interjú Sógor Csaba EP-képviselővel

Sógor Csaba, RMDSZ-es EP-képviselő – az Állampolgári jogok, bel- és igazságügy (LIBE) szakbizottság tagja, illetve a Foglalkoztatási és szociális ügyek szakbizottság póttagja – meghívására, a közelmúltban Brüsszelben tehettem látogatást, ahol huszonötöd magammal betekintést nyerhettem az európai nagypolitika boszorkánykonyhájának számító Parlament, valamint a főváros mindennapjaiba, de az itt élő magyar kolónia életébe is.


2012-06-25

Jótékonysági adományok átadó ünnepsége Brüsszelben

Az idei brüsszeli magyar bálon tett jótékonysági felajánlásokból összegyűlt adományokat adták át jelképesen csütörtök este Brüsszelben az Európai Parlament (EP) épületében tartott ünnepségen.


2012-05-24

Újra a romániai magyarellenes megnyilvánulásokról

Elítélte a román kormány magyarellenes intézkedéseit az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója. A kongresszus zárónapján az egyhangúan elfogadott dokumentumban a szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a román kormány már meglévő kisebbségi jogot vont meg a MOGYE magyar nyelvű karának létrehozására vonatkozó kormányhatározat érvénytelenítésével.


2012-05-14

Sógor-Winkler: 22 év után visszalépés történik a kisebbségi jogok területén

Vészjelzést kell jelentsen az, hogy 22 év után Romániában visszalépés történik a kisebbségi jogok területén – fogalmazott Winkler Gyula Youth@Kolozsvár 2015 projektpályázat brüsszeli bemutatása utáni sajtóbeszélgetésen.


2012-04-02

Mianmari választások - Sógor Csaba: az ellenzék Nobel-díjas vezetője önrendelkezést adna a kisebbségeknek

Aung Szan Szú Kji, a mianmari (burmai) ellenzék Nobel-békedíjas vezetője szerint országában szövetségi berendezkedésre van szükség, és alkotmányosan kell biztosítani a kisebbségeknek az önrendelkezést, beleértve a területi autonómiát is - mondta az MTI-nek Sógor Csaba erdélyi RMDSZ-es európai parlamenti (EP-) képviselő, aki a közelmúltban EP-delegáció tagjaként a délkelet-ázsiai országban járt.


2012-03-23

Sógor Csaba idén is tíz fiatalt visz Brüsszelbe

Sógor Csaba erdélyi magyar EP-képviselő az állampolgári és ezen belül a kisebbségi jogokért folyó harc elkötelezettje, emellett foglalkoztatási és szociális ügyekben is gyakran felszólal az Európai Parlamentben. A vele készített interjúban uniós aktualitásokról kérdeztük, valamint a nemrégiben megjelent, általa meghirdetett gyakornoki program részleteiről.


2012-03-19

„Tanuljanak az idősebbek hibáiból”

Az Építjük Háromszéket ifjúsági karaván fiataljai a hétvégén Erdővidéket keresték fel: pénteken Nagyajtára és Bardocra, szombaton Barótra látogattak el.