„Tanuljanak az idősebbek hibáiból”

2012-03-19

Az Építjük Háromszéket ifjúsági karaván fiataljai a hétvégén Erdővidéket keresték fel: pénteken Nagyajtára és Bardocra, szombaton Barótra látogattak el.



A baróti találkozót Weithaler Walter, a HÁRIT 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba! programjának helyi tanácsosjelöltje nyitotta meg. Grüman Róbert, a karaván főszervezője elmondta, míg a 2008-as választásokon egy fiatal nem tudott labdába rúgni, most eljött az ideje annak, hogy az RMDSZ a fiatalos arcát is bemutassa.

– A fiataloknak az a dolguk, hogy álmodjanak, utána pedig valósítsák meg az álmaikat – bátorította a korosztályt Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, elmondva, vannak dolgok a közképviseletben, amelyekben a fiatal korosztály a jártasabb, a legfontosabb azonban az, hogy szolgálatukat végezzék alázattal, tanuljanak az idősebbek hibáiból, és kerüljék el azok megismétlését.

A fiatal tanácsosjelölthöz bátorító szavakat intézett Kapus Krisztián fideszes országgyűlési képviselő, Albert Álmos szenátor, Lázár-Kiss Barna polgármesterjelölt és Tischler Ferenc, a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője is. A fiatalok kreativitása jó irányba terelheti és meghatározhatja egy döntéshozó testület munkáját – mondták –, csak ne felejtsék el soha, hogy miért küldték oda őket az emberek.

www.hirmondo.ro