Archivă ştiri
2018-03-07
Csaba Sógor în PE: Raportul Consiliului Europei trebuie să aibă consecințe
Raportul publicat de Consiliul Europei care evaluează România în aplicarea Convenției-cadru privind protecția minorităților naționale trebuie să aibă consecințe. Nu există nicio îndoială că acest stat membru încalcă grav angajamentul față de protecția minorităților asumat înainte de accederea în Uniunea Europeană - a spus Csaba Sógor în mini-sesiunea plenară din Bruxelles.
2018-02-13
Csaba Sógor: Scopul inițiativei Minority Safepack este introducerea unor reglementări obligatorii privind protecția minorităților
Csaba Sógor consideră că situația minorităților naționale nu atrage suficientă atenție pentru că cele mai multe țări din Europa de Vest și-au structurat deja relațiile dintre majoritate și minoritate: au introdus mecanisme în vederea rezolvării conflictelor, iar păstrarea identităților minoritare este asigurată de variate forme de autonomie.
2018-02-07
Sistemul judiciar din România a fost dezbătut în Parlamentul European
“Uniunea Europeană ar trebui să urmărească sistemul judiciar din România nu numai din perspectiva corupției, dar și din punctul de vedere al realizării statului de drept, având în vedere că acesta este motivul de nemulțumire al multor cetățeni” - a spus Csaba Sógor în Strasbourg, în dezbaterea despre statul de drept.
2018-02-06
Csaba Sógor este împotriva geo-blocării serviciilor de televiziune
“Cetățenii se simt pe bună dreptate ofensați de furnizorii serviciilor de televiziune atunci când li se se limitează accesul la unele programe ale posturilor de televiziune inclusecare în pachetul lor de servicii. Vizionarea unei emisiuni de sport, de exemplu, nu ar trebui să fie limitat din cauza geocodării” - și-a exprimat nemulțumirea Csaba Sógor în legătură cu reglementul privind geo-blocarea votat pe 6 februarie în Parlamentul European.
2018-01-23
450 ani au trecut de la Edictul de la Turda (1568)
Evenimentul de importanță istorică - adoptarea Edictului de la Turda (1568) a fost comemorat la Bruxelles. Pe 23 ianuarie europarlamentarii Csaba Sógor, Gyula Winkler și László Tőkés, împreună cu Biserica Unitariană Maghiară au organizat o conferință după care au inaugurat și o expoziție în Parlamentul European.
2018-01-21
Ziua Culturii Maghiare - o oportunitate să ne regăsim valorile
Ziua Culturii Maghiare (23 iunie) este o ocazie specială să ne regăsim valorile și să reevaluăm atitudinea noastră în ceea ce privește conservarea patrimoniului linguistic, cultural și spiritual - a spus Csaba Sógor la festivitatea de decernare a premiilor memoriale Németh Géza la Miercurea Ciuc / Csíkszereda.
2018-01-18
Csaba Sógor: Există legături strânse între Anul European al Patrimoniului Cultural și Centenarul Marii Unirii
Tema anului European 2018 este Patrimoniul Cultural, care, asemenea sărbătoririi Centenarului, se întâmplă în același an, ceea ce este o ocazie deosebită de a prezenta valorile și patrimoniul cultural maghiar din România, valori care fac Europa mai bogată - a spus Csaba Sógor. În opinia europarlamentarului patrimoniul nostru cultural este format atât din tradițiile noastre religioase și identitatea noastră națională, cât și din valori europene colective. Subiectul anului european s-a discutat ca parte a agendei Parlamentului European din 17 ianuarie.
2018-01-16
Csaba Sógor în Parlamentul European: declarația lui Tudose intimidează minoritățile
Faptul că premierul României recurge la amenințări cu moartea pentru folosirea simbolurilor minorităților dovedește cât de nefondată este presupunerea că țara ar fi exemplară în politica sa privind minoritățile - a reacționat Csaba Sógor luni seara în sesiunea plenară din Parlamentul European la declarația făcută săptămâna trecută de premierul PSD Mihai Tudose.
2018-01-13
Csaba Sógor: Semnăturile demonstrează importanța problemelor comunității noastre
Susținerea inițiativei Minority Safepack ar putea dovedi că cei 50 de milioane de cetățeni europeni care fac parte dintr-o minoritate etnică sau lingvistică se confruntă cu probleme specifice - a spus Csaba Sógor în cadrul prezentării sale din Miercurea Ciuc. Europarlamentarul UDMR crede că semnăturile demonstrează gravitatea problemelor comunității noastre și merită mai multă atenție din la nivelul UE.
2017-12-15
Cetățenii români au depus cele mai multe petiții la Parlamentul European
În parcursul unui an aproximativ o sută de petiții din România au fost adresate Parlamentului European. Raportat la populație, românii au depus cele mai multe plângeri. Conform europarlamentarului Csaba Sógor, numărul mare al petițiilor arată că există probleme sistemice în România care necesită atenția Comisiei Europene.