Csaba Sógor: Semnăturile demonstrează importanța problemelor comunității noastre

2018-01-13

Susținerea inițiativei Minority Safepack ar putea dovedi că cei 50 de milioane de cetățeni europeni care fac parte dintr-o minoritate etnică sau lingvistică se confruntă cu probleme specifice - a spus Csaba Sógor în cadrul prezentării sale din Miercurea Ciuc. Europarlamentarul UDMR crede că semnăturile demonstrează gravitatea problemelor comunității noastre și merită mai multă atenție din la nivelul UE.


La 12 ianuarie a avut loc prezentarea lui Csaba Sógor în Miercurea Ciuc cu titlul Noi posibilități de reprezentare a intereselor în Uniunea Europeană. Europarlamentarul a explicat în ce constă Inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack, proiect demarat de organizațiile UDMR și FUEN cerând celor prezenți să semneze petiția. “Partea esențială a procesului va începe atunci când în urma petiției, Comisia demarează un proces legislativ în care va trebui să convingem Parlamentul și Consiliul să susțină cauza noastră. În anii trecuți am depus un efort serios pentru în menținerea problemelor minorităților pe agenda europeană” - a declarat europarlamentarul. Csaba Sógor crede că sensibilizarea instituțiilor și a opiniei publice din UE în cadrul proiectului Minority Safepack este deja o realizare imensă.

În vremuri în care criza economică și a refugiaților constituie o uriașă provocare pentru Europa, este foarte dificilă punerea pe agendă a problemelor minorităților - a explicat europarlamentarul. În opinia acestuia obiectivul principal este realizarea unui cadru legal pentru protecția minorităților.