Székelyudvarhelyi középiskolások számára hirdetett vetélkedőt a helyi RMDSZ

2018-10-06

Székelyudvarhelyi középiskolások számára hirdetett történelmi vetélkedőt az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete. Tíz jeles magyar utazó és felfedező életművét ismerhetik meg a benevező diákok. A legjobban teljesítő csapatok Sógor Csaba, Antal Lóránt és Bíró Barna Botond RMDSZ-es politikusok támogatásával Brüsszelbe, Bukarestbe vagy Egerbe utazhatnak tanulmányútra.


A vetélkedő ötletét az Érintkezések c. magyar utazókról és felfedezőkről szóló kiállítás adta, amelyet október 5-én, péntek délután nyitottak meg a székelyudvarhelyi közönség számára a helyi Művelődési Házban. Az esemény házigazdája Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója volt, ugyanakkor közreműködtek a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola barokk zenekarának tagjai is. A kiállítás Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő kezdeményezésére elsősorban brüsszeli közönség számára készült, de korábban már több erdélyi településre, sőt Muravidékre is eljutott, október 22-ig most Székelyudvarhelyen láthatják az érdeklődők.

A megnyitón az EP-képviselő elmondta, akkor született meg ennek a kiállításnak az ötlete, amikor egyre többet kezdtek az Európai Unióban Magyarországgal foglalkozni és egyre több valótlanság hang