Még zajlik a kvízverseny Sógor Csaba honlapján

2012-03-09

Március végéig továbbra is versenyszerűen lehet játszani Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő honlapján az EU Kvíz játékkal. A verseny a hónap végén zárul, azt követően kiderül, kik utazhatnak Brüsszelbe május 9-én, Európa Napján. Az erdélyi képviselő októberben indította el honlapján, a www.sogorcsaba.eu oldalon az EU Kvíz játékot, amely a fiatalok Európai Unióval kapcsolatos ismereteit hivatott bővíteni. A kvízjáték egy fél éven át tartó versennyel arra buzdította az erdélyi fiatalokat, hogy mérjék fel EU-s ismereteiket, hiszen műveltségüknek és tájékozottságuknak köszönhetően látogatást tehetnek Európa fővárosába.
 
Sógor Csaba európai parlamenti képviselő szerint a fiatalkorúak azok, akik a legfogékonyabbak az újra, akik képesek a körülöttük lévő világot könnyebben és gyorsabban értelmezni. Véleménye szerint rendkívül fontos, hogy az erdélyi magyar fiatalok képesek legyenek eligazodni az Európai Unióban.

-Azok tudják kihasználni az EU nyújtotta tanulási, képzési vagy munkavállalási lehetőségeket, akik érdeklődnek és nyitottak az EU-s ügyek iránt – mutatott rá Sógor Csaba. Az erdélyi magyar politikus a felajánlott brüsszeli nyereményúttal igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy minél több erdélyi magyar fiatalban megerősödjön az európai identitás, az Európához való tartozás érzése.
 
Az elmúlt hónapok során több mint százan regisztráltak a versenybe, közülük az első tíz legjobb eredményt elért játékos, illetve öt másik, sorsolással kiválasztott résztvevő Brüsszelbe utazik. A nyertesek május 9.-ét, Európa Napját az Európai Parlamentben ünneplik majd. Neked is van esélyed a csoporttal utazni, ha március 31-ig regisztrálsz a versenybe!