Az Európai Parlamenttel ismerkedhetnek az Erdély Arca 2010 udvarhölgyei

2010-09-11

Kiválasztották az Erdély Arca 2010 szépségverseny királynőjét és udvarhölgyeit. Míg Erdély legszebbje Ciprusra utazik, addig a két udvarhölgye parlamentlátogatással egybekötött brüsszeli utazásra készülhet.Harmadik alkalommal szervezték meg az Erdély Arca szépségversenyt Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban. A 2010. szeptember 10-i döntőn, a közönség már csak azzal a 12 lánnyal találkozhatott, akik a verseny hat fordulója során , több mint 700 királynőjelöltet utasítottak maguk mögé. A lányok magabiztosan sétáltak végig a kifutón, először utcai öltözetben, majd fürdőruhában, végül pedig estélyiben. A tizenkét tagú zsűri előtt a döntős lányoknak nem csupán fizikai adottságaikat, hanem szellemi képességeiket is bizonyítaniuk kellett, amelynek már az is alapjául szolgált, hogy a lányok között nemzetközi kapcsolatok, menedzsment, társadalom tudományok és joghallgató szépség is volt.

A zsűri pontszámai alapján az eredményhirdetés során a nagyváradi Bereczki Evelyn fejére kerülhetett a korona, aki korábban már Milánó és Shanghai kifutóit is megjárta. Második helyen a csíkszeredai Jánó Csilla végzett, míg a dobogó harmadik helyét a nagyváradi Takács Krisztina foglalhatta el. Az Erdély Arca szépségverseny 2010-es udvarhölgyei brüsszeli látogatáson vehetnek részt Sógor Csaba EP- képviselő jóvoltából. A lányok még az idei évben a Kárpát-medencei Magyar Matematika Verseny díjazottjaival közösen utazhatnak Európa fővárosába.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő szerint ilyen és ehhez hasonló versenyekre a világ minden táján nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a szépség egy olyan érték, amelyet másoknak is meg kell mutatni. „ Egy szépségverseny dobogós nyertese az adódó lehetőséget kihasználva  számtalan helyen megfordul és viszi magával kulturáját, közösségének értékeit. Ezért nagyon fontos, hogy a szépséghez értelem is társuljon” – hangsúlyozta Sógor Csaba, aki úgy véli, hogy az udvarhölgyeknek az általa felajánlott brüsszeli utazás, nem csupán egy kirándulás, hanem egy tanulmányi út is lesz egyben, amely elősegíti az Európai Unióval kapcsolatos ismereteik bővítését.