Sógor: Fontos, hogy a fiatalokban az üzleti érzék mellett, az etikus üzleti magatartás is kialakuljon

2010-08-02

Elkezdődött a 10. Ifjúsági Üzleti Program elnevezésű, egy hetes intenzív képzés Csíkszeredában. A Calasanctius Training Program és a CTP Transylvania idén a Csík Terület Ifjúsági Tanácsának társszervezésében rendezi meg augusztus 2-7 között, a csíkszeredai és környékbeli középiskolás diákoknak szóló vállalkozói játékot.


A program hivatalos megnyitójára augusztus 2.-án, hétfőn délelőtt a Sapientia EMTE épületében került sor.

Az Ifjúsági Üzleti Program tíz évvel ezelőtt indult útjára azzal a célkitűzéssel, hogy fejlessze a középiskolás diákok vállalkozási tudását, erősítse a kommunikációs képességet és a csapatban dolgozás készséget is. A program keretében a résztvevő diákok valós alapokra épülő üzleti terveket dolgoznak ki, amelyek elkészítéséhez tapasztalt üzletemberek nyújtanak szakmai segítséget.

Ahogyan az elmúlt tíz évben rendszeresen, úgy ezúttal is Sógor Csaba, RMDSZ-es európai parlamenti képviselő nyitotta meg hivatalosan az Ifjúsági Üzleti Programot.

-A mai felgyorsult világunkban sem élhetünk távlati célok nélkül, ahhoz, hogy megfelelően haladhassunk szükségünk van egy alaposan kidolgozott tervre. Olyan tervek kellenek, amelyek fenntarthatóak és a társadalom javát szolgálják. Ezekben az időkben legtöbbször gazdasági recesszióról beszélünk, holott a válság ennél sokkal mélyebb, szociális és morális vonatkozása is van. Emiatt fontos, hogy a fiatalokban az üzleti érzék mellett, az etikus üzleti magatartás is kialakuljon – mondta nyitóbeszédében Sógor Csaba, EP-képviselő.

Ebben az évben négy, nyolc fős csapat méri össze kreativitását, vállalkozói érzékét és innovációs képességét, akik üzleti elképzeléseiket augusztus 7.-én, szombaton mutathatják be a szakzsűri előtt. A program zárórendezvényén az idei jubileumi év alkalmából nem csupán a jelenleg versenyben lévő fiatalok munkáit, hanem az elmúlt tíz év legjobb üzleti terveit is díjazni fogják. Sógor Csaba, európai parlamenti képviselő a szombati díjkiosztáskor brüsszeli kirándulással jutalmazza az eltelt tíz év legjobb projektjének ötletgazdáit.

Az Ifjúsági Üzleti Program nemsokára ötödik évfordulójához érkezik Kárpátalján, ezért a Kárpát-medencei összefogás jegyében Sógor Csabától az ott készült, eddigi legjobb vállalkozói terv kidolgozói is meghívást kapnak majd Brüsszelbe.