Rajt Tusnádfürdőn a 20. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

2009-07-15

Az Új Európai Unió. Hogyan tovább? témakör beszélgetéseit péntekre tervezik a rendezők. A meghívottak között: Sógor Csaba EP képviselő.


"Húsz esztendőm hatalom..." - hirdeti a 20. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor plakátja, amely ma kezdődik Tusnádfürdőn. A szombatig tartó jubileumi rendezvényt hagyományos, az elmúlt években bejáratott programkeret.

Mindazt idén is megtaláljuk Tusványoson, ami e szabadegyetem jellegzetességét adja: azokat a rövidnadrágos politikusi találkozókat, ahol kötetlen és közvetlen formában lehet beszélgetni. Ezekre a programokra idén is elsősorban a fősátorban, illetve az EFES sátorban kerül sor, amely idén is helyet ad a média- és a Jakabffy-műhelyeknek, ahol elsősorban elemző, kiértékelő beszélgetések zajlanak. Idén először szerepel a programban az Esélyegyenlőség sátor, ahol a résztvevők kipróbálhatják, milyen sok mindenre is képesek a látási, hallási, illetve mozgási fogyatékkal élők.

Pénteken délelőttre (10 órai kezdéssel) tervezték a rendezők az Új Európai Unió. Hogyan tovább? témakör beszélgetéseit, amelyre Martonyi János (egyetemi tanár, Szegedi Egyetem, volt külügyminiszter), Gál Kinga (EP-képviselő, Fidesz), Tóth Zsolt (igazgató, Forsense), Schöpflin György (EP-képviselő, Fidesz),Sógor Csaba (EP-képviselő, RMDSZ), Smaranda Enache (volt nagykövet, a Pro Europa Liga elnöke), David Campanale (újságíró, BBC World News) a meghívottak.