A civil társadalomnak is felelőssége van egy erős demokrácia és jogállam létrehozásában

2018-07-14

Nyugat és Kelet vitája zajlik Európában, a britek pedig éppen elhagyni készülnek az Európai Uniót. Ebben a gyakran rendkívül feszült helyzetben kell megtalálnunk a lehetőséget arra, hogy napirenden tartsuk a kisebbségi kérdést az elkövetkező időszakban is” – mondta Sógor Csaba az erdélyi és magyarországi politológus-hallgatók részvételével zajló XVII. Torockói Diáktáborban.


A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézete és a POLITEA Romániai Magyar Politikatudományi Egyesület idén Értelmiségi és Politika címmel szervezték meg július 12-15. között a diákok immár hagyományos nyári táborát Torockón.

Sógor Csaba a rendezvény pénteki napján a tábor tematikájához illeszkedve Politikusok és értelmiségiek az EP-vitáiban címmel tartott előadást, a beszélgetés során a civil társadalom szerepéről, a Minority Safepack kisebbségvédelmi csomagról és az európai politika számos aktuális kérdéséről esett szó.  

Az RMDSZ-es képviselő elmondta, az Európai Parlament egy rendkívül sokszínű intézmény, hiszen a képviselők különböző szakterületek ismerői, sokan kifejezetten a civil sz