Május 3-ig lehet szavazni: legyen Kallós Zoltán az Europa Nostra közönségdíjasa!

2017-04-25

Még egy hétig szavazhatunk Kallós Zoltánra, hogy ő kapja az Europa Nostra Különdíját. A válaszúti néprajzkutató egyedüli magyarként szerepel az idei Europa Nostra díjazottjai között. Május 15-én, a hivatalos finnországi díjátadón a közönség szavazatai alapján különdíjast is hirdetnek. 


Az Európai Bizottság és az Europa Nostra április 5-én hozta nyilvánosságra az idei díjazottak névsorát. A kulturális örökségvédelem terén végzett kutatásaik, figyelemfelkeltő és értékmentő munkájuk, tudatosító és oktatói tevékenységük elismeréseként 18 országból, összesen 29 díjazottat tüntettek ki. Kallós Zoltán 2017-ben egyedüli magyarként nyerte el ezt a rangos elismerést, az erdélyi néprajzkutatót Sógor Csaba, RMDSZ-es európai parlamenti képviselő jelölte a díjra. 

A díjazottak névsorának közzétételével párhuzamosan elindult egy online szavazás is, ahol a közönség is kifejezheti véleményét. „Kallós Zoltán számos díjat kapott már, és most az Európai Unió is kitüntette mindazért az értékmentő munkáért, amelyet hosszú évek óta önzetlenül folytat. Előttünk van most az a lehetőség is, hogy az európai közönség előtt felmutassuk: Zoli bácsi munkájára a magyar nemzet egésze elismeréssel és büszkeséggel tekint. Mindehhez csupán annyi szükséges, hogy az Europa Nostra internetes szavazásán minél többen válasszuk őt közönségdíjasnak” – bátorítja Sógor Csaba a közönségszavazáson való részvételre a magyar embereket. 

Szavazni május 3-ig a vote.europanostra.org oldalon lehet. Kallós Zoltánt elsőként megjelölve, összesen három nyertes projektet kell kiválasztani a szavazáskor. Ezt követően meg kell adnunk a nevünket és az email címünket, amelyre érkezik egy visszaigazoló levél az Europa Nostrától. A szavazatunk csupán akkor lesz érvényes, ha azt a visszaigazoló levélben a „Confirm your vote” linkre kattintva megerősítjük.