Helyi összefogásra van szükség az Ifjúsági Üzleti Program folytatásához

2014-07-30

Nehéz anyagi körülmények között szervezték meg idén az Ifjúsági Üzleti Program (IÜP) erdélyi szakaszát. A fiatalokat vállalkozásra ösztönző képzési program tizennégy éve működik Csíkszeredában, ám dacára az eddigi sikertörténetnek csak akkor maradhat hosszútávon fenntartható és akkor lesz 15. évi meghirdetés, ha lesz mögötte helyi támogatás, helyi összefogás – vallják a szervezők.


Évről évre Erdély különböző pontjairól érkeznek középiskolás diákok a magyarországi Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány szervezésében zajló képzéssorozatra. Az idei évben is július 27- augusztus 2. között közel száz fiatalnak nyílik lehetősége csoportos munkák során, szakemberek segítségével meglévő ismereteiket kibővíteni, illetve üzleti, marketing és média-tervek készítése által gyakorlati tapasztalatot szerezni. 

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő már a program indulása óta támogatja a kezdeményezést, hiszen meggyőződése, hogy a fiatalok munkaerő-piaci belépésének egyik fontos eleme a vállalkozásösztönzés. – Véleményem szerint a vállalkozói szellem fejlesztésére, az egyéni kezdeményezés