Pityókás házikenyér és madéfalvi hagyma került elsőként Sógor Csaba tarisznyájába

2014-04-24

Felcsíki polgármesterek indították el kampánykörútjára Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselőt csütörtök délelőtt, Csíkkarcfalván. Pityókás házikenyeret és madéfalvi hagymát tettek az RMDSZ jelöltjének tarisznyájába, hogy ezeket is vigye el Európába. 


Gábor Tibor karcfalvi polgármester házigazda minőségében köszöntötte a helyi piacon összegyűlteket, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a felcsíki települések számára is kiemelten fontos a brüsszeli jelenlét. 

–Európai pénzek nélkül számos beruházás nem valósulhatott volna meg ezen a vidéken sem. A helyi emberek érzik azt a fajta fejlődést, amelyet az Európai Uniónak köszönhetünk – magyarázta a polgármester.
-Brüsszel az a hely, ahol nem csak a sérelmeinket, a kisebbségvédelmi problémákat, hanem azt is elmondhatjuk, hogy miért fontos megóvni a kultúránkat, megvédeni az anyanyelvünket. Brüsszelben megértik azt, hogy miért kívánunk azon a nyelven beszélni, dolgozni, családot alapítani, amelyet a szüleinktől kaptunk – hangsúlyozta Sógor Csaba kampányindító beszédében. 

Sógor Csaba kiemelte: Európának egy olyan országában élünk, ahol még sok tanulnivaló van, viszont az a feladatunk, hogy a jó példákat hozzuk haza Erdélybe, értékeinket viszont mutassuk meg Európában is.  Az RMDSZ EP-listájának második helyén szereplő képviselőjelölt elmondta: válogatást készítettek azokból a brüsszeli és strasbourgi rendezvényekből, amelyek révén az elmúlt hét évben európai közönség előtt mutatták be erdélyi magyar értékeinket. - Ez a háttérfal egy rövid kis válogatás abból, hogy az elmúlt 7 évben az RMDSZ jelenlétének köszönhetően Székelyföld és Erdély hogyan jutott el Európába. Nagyon fontos számunkra, hogy lássanak, ismerjenek, szeressenek és támogassanak bennünket. A további munkánk során is arra törekszünk, hogy jogsérelmeink napirenden tartása mellett, értékeinket felmutatva  Erdélyt elvigyük Európába – hangsúlyozta Sógor Csaba. 



Az RMDSZ-es EP-képviselő csángó tarisznyával indult el egyhónapos kampányútjára, amelybe elsőként a felcsíki polgármesterek készítettek útravalót. Többek között házi pityókás kenyérrel és madéfalvi hagymával indították útnak, hogy munkája során továbbra is népszerűsítse és vigye el Európába Székelyföld hagyományos értékeit is.

Fotógaléria