Európa mindannyiunk közös háza

2010-05-18

A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum iskolanapi rendezvénysorozatának keretében május 14-én, pénteken vetélkedőt szerveztek. Az iskolák közötti megmérettetés megnyitójának díszvendége Sógor Csaba RMDSZ-es  EP- képviselő volt.


A Jósika Miklós Elméleti Líceum négy napon át zajló iskolanapi programsorozatot szervezett május 13. és 16. között. Az esemény keretében számtalan vetélkedő, sportesemény és kulturális program várta az iskola diákjait és tanári karát. Helyi tanintézmények és egy magyarországi vendégiskola részvételével tartották meg május 14-én, pénteken 14 órától Európa mindannyiunk közös háza címmel azt a vetélkedőt, amely az európai szellemiséget, a kultúrák és nyelvek sokszínűségét, az etnikai tolerancia megismertetését ösztönözte.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő nyitóbeszédében elmondta, számára Európa, mint mindnyájunk közös otthona azt jelenti: tanulnunk kell egymástól. -A jót, a példaértékűt érdemes egymástól eltanulnunk, hiszen a közös háznak közös tudásra van szüksége. A tudás kicserélésére és egymás jobb megismerésére az ilyen rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak – hangsúlyozta a képviselő.

Sógor Csaba, mint mondta, a mai versenyhelyzetekkel teli mindennapokban a fiatalok csak akkor tudnak győztesként kiemelkedni, ha megfelelő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy szembenézzenek a nehézségekkel. Az RMDSZ-es képviselő az iskola névadójának, Jósika Miklósnak az életpályáját is követendő példaként említette, aki hat nyelven beszélt, élete során íróként, politikusként és brüsszeli lobbistaként is megállta a helyét, és aki családja mellett a magyar nemzet sor sával is kimagaslóan foglalkozott.

Fotógaléria

Videó