Európa Napján zárult Sógor Csaba Facebook pályázata

2013-05-09

Európa napján zárult Sógor Csaba európai parlamenti képviselő Facebook pályázata. A jelentkezőknek arra a kérdésre kellett választ adniuk,  hogy mit jelent számukra az Európai Unió polgárának lenni. A legjobbak brüsszeli tanulmányútra utaznak.


Az RMDSZ politikusa által indított pályázat tudatosítani kívánja a Facebook felhasználók körében, hogy a 2013-as év a Polgárok Európai Éve címet viseli.  Ezt az évet az Európai Bizottság azzal a céllal kezdeményezte, hogy a polgárok tájékozottabbak legyenek európai állampolgárságukhoz kapcsolódó jogaik tekintetében és tudatosabban éljenek az ezzel járó lehetőségeikkel.

A beküldött pályamunkákban a legtöbben az Európai Unió nyújtotta utazási és tanulási lehetőségeket emelték ki az európai polgárság előnyeként. Sokan egy színes,  multikulturális Európai Uniót látnak, amelyben minden európait vallási, kulturális, vagy etnikai hovatartozásuktól függetlenül jogok és kötelezettségek illetnek meg.

Sógor Csaba a Polgárok Európai Évéhez kapcsolodó európai parlamenti jelentés árnyék-jelentéstevőjeként fontosnak tartja az európai polgárság előnyeinek hangsúlyozását és tudatosítását a fiatalabb generációk körében is. – A fiatalokkal legkönnyebben az interneten keresztül lehet kommunikálni. Ezzel a pályázattal azokat kívántuk EU-s témákban gondolkodásra biztatni, akik a Facebookon keresztül tartják  a kapcsolatot egymással és onnan szerzik be az őket érdeklő információkat – mondta Sógor Csaba.

A Facebook pályázatot a legtöbb egyéni megosztást gyűjtő pályázó nyerte, illetve az EP-képviselő által a legötletesebbnek ítélt pályázat írója is különdíjban részesült, mindketten brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt. A pályázat második és harmadik helyezettjeit szintén a Facebookon gyűjtött megosztások alapján választották ki, ők ajándékcsomagban részesülnek.