Mit jelent számodra az Európai Unió polgárának lenni? Pályázz és utazz Brüsszelbe!

2013-04-12

A Polgárok Európai Éve kapcsán Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő – aki a témával foglalkozó európai parlamenti jelentés néppárti árnyék-jelentéstevője volt –  Facebook pályázatot hirdet Mit jelent számodra az Európai Unió polgárának lenni? címmel.A 2013-as év a Polgárok Európai Éve elnevezést viseli, amelyet az Európai Bizottság azzal a céllal kezdeményezett, hogy a polgárok tájékozottabbak legyenek európai állampolgárságukhoz kapcsolódó jogaik tekintetében, továbbá tudatosabban éljenek az ehhez kapcsolódó lehetőségeikkel. Minden olyan esemény, amelyet ennek jegyében szerveznek, az európai állampolgárság fontosságát hangsúlyozza és az EU-s polgárok jogairól és kötelezettségeiről szóló ismereteket bővíti. (Bővebben az Európai Bizottság honlapjáról tájékozódhatnak: http://europa.eu/citizens-2013/hu/home)

A Polgárok Európai Éve kapcsán Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő – aki a témával foglalkozó európai parlamenti jelentés néppárti árnyék-jelentéstevője volt –  Facebook pályázatot hirdet Mit jelent számodra az Európai Unió polgárának lenni? címmel.
 A jelentkezők rövid bejegyzésekkel pályázhatnak, amelyben európai állampolgárságukkal kapcsolatos gondolataikat kell megfogalmazniuk. Az első helyen végző pályázó egy brüsszeli tanulmányi utat nyer, a második és harmadik helyezetteket ajándékcsomaggal jutalmazzuk. A díjak nyerteseit Európa Napján, május 9-én hirdetjük ki.

A pályázat menete:
Jelentkezési határidő: jelentkezni lehet a verseny teljes ideje alatt (2013. április 12. – 2013. május 9.).
A verseny zárása: 2013. május 9., 12 óra.

A nyertes kiválasztása:
A beküldött pályázati anyagok egy fotóalbumban jelennek meg. Az a pályázat nyer, amelyet a verseny zárásáig a legtöbben megosztanak. (Figyelem: nem a képre érkező lájkokat, hanem az egyéni megosztásokat vesszük figyelembe).

A pályázat kritériumai:
Pályázni rövid, szünetekkel együtt max. 500 karakter terjedelmű szövegekkel lehet.
A pályamunkákat Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hivatalos Facebook oldalára, személyes üzenetben kérjük beküldeni (http://www.facebook.com/sogor.csaba.MEP)!
Megjegyzés: Fenntartjuk annak jogát, hogy a terjedelemben hosszabb, a témától eltérő, vagy nyelvezetében a pályáztató által elfogadhatatlannak ítélt pályázati anyagok közzétételétől eltekintsünk!

Részvételi feltételek:
A versenyre 16. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek.