A Szatmár megyei RMDSZ jelöltjeivel találkozott Sógor Csaba

2012-11-16

Támogatásáról biztosította Sógor Csaba az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének jelöltjeit. Az európai parlamenti képviselő november 16-án, pénteken Szatmár megyébe látogatott és elkísérte kampánykörútjukra a helyi jelölteket.

 



Sógor Csaba péntek délelőtt Kereskényi Gáborral, a Szatmár megyei  5-ös körzet képviselőjelöltjével és Pataki Csabával a 2-es körzetben induló szenátorjelölttel közösen Szatmárnémeti egyes számú piacán tett látogatást.  A helyi lakosokkal való beszélgetés során az EP-képviselő elmondta,  azért jött haza Brüsszelből, hogy támogassa az RMDSZ jelöltjeit.

„Vállalt munkánk során a legfontosabb az, nem csupán kampányidőszakban, hogy házról-házra járva rendszeresen találkozzunk az emberekkel. Az, hogy meghallgatjuk a gondjaikat és kikérjük a véleményüket többet ér minden médián keresztül közvetített üzenetnél. Az emberekkel való kapcsolattartás a legfontosabb. Mi is akkor tudjuk, hogy mit kell tenni, ha azok az emberek, akik bíznak bennünk, elmondják nekünk, hogy milyen gondjaik vannak” – fejtette ki az erdélyi magyar képviselő.

Kereskényi Gábor a terepmunka kapcsán elmondta: nem lehet az iróasztal mellett ülve megismerni az emberek problémáit. – Képviselői munkát kívánok vállalni Románia Parlamentjében, ehhez elengedhetetlen, hogy ismerjem a helyiek gondjait. Sajnos rengeteg rendezetlen ügy van, amivel az emberek mindennapjaikban konfrontálódnak, ezekről csak köztük járva, velük beszélgetve szerezhetünk tudomást – hangsúlyozta a jelölt a személyes találkozások jelentőségét. 

„Soha nem féltem attól, hogy az emberekkel szemtől-szembe tárgyaljak, beszélgessek” -mondta Pataki Csaba szenátorjelölt a piaclátogatás során. – „A személyes találkozások fontosságát bizonyítja az is, hogy mostani terepmunkánk során is találkoztunk olyan földügyekkel, amelyet biztos, hogy még a választások előtt meg tudunk oldani” – fejtette ki Pataki Csaba.

Szatmári tartózkodása során az RMDSZ megyei tanácsosaival, Csehi Árpád Szabolccsal, a Szatmár Megyei Tanács alelnökével  és a szövetség további jelöltjeivel, Maskulik Csabával, Szász Piroskával, Erdei D. Istvánnal és Balogh Sándorral is találkozott az RMDSZ európai parlamenti képviselője. Sógor Csaba azt tanácsolta a jelölteknek, hogy alázattal dolgozzanak a kampányidőszakban, s ezt a fajta munkát képesek legyenek az előttük álló négy évben is töretlenül folytatni, mert az emberek bizalmának megőrzése mindnyájuk számára különösen fontos feladat.