Tíz éves a MIÉRT

2012-04-22

Megalakulásának tizedik évét ünnepelte szombaton az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A székelyudvarhelyi Sportcsarnokban több mint ezer fiatal gyűlt össze Erdély különböző pontjairól, együtt köszönteni a jubileumi évfordulót.



A Magyar Ifjúsági Értekezlet immár egy évtizede az RMDSZ és a különböző területi ifjúsági szervezetek közötti intézményes kapcsolat fenntartója, fő célja az erdélyi magyar fiatalok érdekképviseletének biztosítása. A MIÉRT korábbi és jelenlegi vezetősége, az ifjúsági tagszervezetek képviselői, az RMDSZ vezető politikusai, illetve választott köztisztviselői együtt ünnepeltek és emlékeztek az elmúlt évek tevékenységeinek sikerére.

Sógor Csabát, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjét az erdélyi kultúra brüsszeli nagyköveteként, az örökfiatal politikusként konferálták fel a születésnapi rendezvényen. Az EP-képviselő fontosnak tartotta az ünnepségen való részvételt, hiszen kiemelten támogatja az erdélyi magyar fiatalok önszerveződéseit, rendszeres vendég a MIÉRT, illetve a tagszervezetek különböző rendezvényein és az erdélyi magyar fiatalok politikai törekvései mellett is kiáll.

Az európai parlamenti képviselő születésnapi köszöntőjében megemlítette saját fiatalkori célkitűzéseit. „Az volt a célom, hogy legyen legalább egy kétkerekűm, tudjak legkevesebb négy nyelven beszélni és szülessen négy gyerekem. Nektek is azt kívánom, hogy kövessétek ezt a számmisztikát, mert a tudás elengedhetetlen a boldoguláshoz, a sokgyerekes családok pedig a fenntartható társadalom alapját jelentik” – mondta a képviselő.  Sógor Csaba szerint jellemző ránk magyarokra, hogy a szomszéd fűjét mindig zöldebbnek látjuk. „Számomra a zöld szín a fenntarthatóságot szimbolizálja, nem szabad elfelednetek, hogy egy fenntartható szervezet részei vagytok, amely jövőben gondolkodik. Azt kívánom, hogy sose veszítsétek el hiteteket önmagatokban és a szervezetben, ez kell ahhoz, hogy a zöldek között a legzöldebbek maradhassunk”  - üzente az erdélyi magyar EP- képviselő.

Fotógaléria