Gyakornoki Program: Meghosszabított jelentkezési határidő

2012-04-13

A márciusban közzétett gyakornoki felhívás szerint az érdeklődők április közepéig küldhették el pályázataikat, de mivel a jelentkezési határidő rövidnek bizonyult, a program szervezői május 31-ig meghosszabították a pályázási lehetőséget.



Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő a 2013-as évre vonatkozóan is meghirdette gyakornoki programját, amelynek újdonsága, hogy idén egy Gyakornoki táborba is elutazhatnak a jelentkező fiatalok. 

A márciusban közzétett felhívás szerint az érdeklődők április közepéig küldhették el pályázataikat, de mivel a jelentkezési határidő rövidnek bizonyult, a program szervezői május 31-ig meghosszabították a pályázási lehetőséget.

-Tavaly fél éven át aktív volt a program-kiírás, így zavart okozott az idei, mindössze egyhónaposra tervezett pályázási szakasz, többen is azt hitték, szeptemberig még leadhatják a szükséges dokumentumokat. Minél több fiatalnak szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy eséllyel pályázhasson a parlamenti gyakornokságra, ezért döntöttünk a korábbi határidő meghosszabbítása mellett – nyilatkozta Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Az elmúlt évek során Sógor Csaba kabinetjében több mint ötven erdélyi magyar fiatal szakember, illetve felsőoktatásban tanuló hallgató gyakornokoskodott.  Egyhónapos fizetett gyakornokságuk alatt megismerhették mind a brüsszeli, mind a strasbourgi parlamenti munkát és első kézből szerezhettek tapasztalatot az  intézmény működéséről. A 2013-as esztendőben újabb 10 fiatalnak nyílik lehetősége, hogy bekapcsolódjon Sógor Csaba EP-irodájának munkájába.

A program-kiírásról bővebb információk a www.sogorcsaba.eu oldalon találhatók.