Neked mit jelent a sokféleség? - Az EuroparlTV pályázati felhívása

2011-06-08

„Egység a sokféleségben” - szól az EU hivatalos jelmondata. Most mindenki lehetőséget kap arra, hogy egy rövid klipben bemutassa, mit is jelent számára ez. Az Európai Parlament WebTV‑je, az EuroparlTV pályázatot hirdet olyan klipek készítésére, amelyek az európai sokszínűséget mutatják be humorosan. A pályaművek beküldési határideje 2011. július 31.


Az EuroparlTV rövid, kreatív és szórakoztató klipeket vár a pályázóktól, akiknek egyéni megközelítésből kell bemutatniuk, hogy mit jelent számukra a sokszínűség. A legalább egyperces és legfeljebb háromperces alkotások megjeleníthetik az EU nyelvi, zenei, illetve kulturális sokarcúságát. A résztvevők július 31-e éjfélig tölthetik fel munkáikat az EuroparlTV weboldalán.

A verseny feltételeinek megfelelő pályaművek közül előválogatás során kiválasztott klipekre szeptember 15-től lehet szavazni az EuroparlTV weboldalán. A szavazás alakulását folyamatosan figyelni lehet majd, győztest 2011. október 15-én hirdetnek.  Az első helyezett két fő részére három, a győztes által kiválasztott európai városba nyer utat. A második helyezett díja egy iPad, a harmadik helyezett pedig egy Leica fényképezőgéppel lehet gazdagabb.