Sógor Csaba EP-képviselő fellép a keresztények üldöztetése ellen

2008-03-09

„Elfogadhatatlan, hogy napjainkban embereket keresztény hitük miatt bebörtönözzenek, megkínozzanak” - fejtette ki Sógor Csaba EP-képviselő, a Meghurcolt keresztény kisebbségek címmel, az Európai Parlamentben megtartott hétvégi szemináriumon.


A Hannu TAKKULA finn és Szent-Iványi István magyar liberális európai parlamenti képviselők által közösen szervezett rendezvény célja volt felhívni a figyelmet a vallásszabadság jogának megsértésére a világ különböző országaiban.

Az előadásokat követő megbeszélésen Sógor Csaba kifejtette: „minden hasonló alkalom jó arra, hogy felhívjuk a figyelmet, Kínában több millió kereszténynek üldözetéssel telnek mindennapjai. Õket bármely csekélységért, akár egyszerű gyülekezésért is börtönbüntetés, kínzás fenyegeti."

A tarthatatlan állapot orvoslásának egyik eszközeként az RMDSZ-es EP-képviselő a nyáron megrendezendő pekingi Olimpiai Játékokról való távolmaradás gesztusát említette. „Élsportolóktól nyilván nem várhatjuk el, hogy több éves felkészülés után bojkottálják a játékokat, de ezennel felkérem az Egyházak Világtanácsát, országok és politikai pártok jeles képviselőit, hogy távolmaradásukkal tolmácsolják a kultúrák és vallások dialógusa évének üzenetét” - foglalta össze Sógor Csaba.