Pályázati felhívás televíziók, rádiók és on-line sajtók számára

2010-07-31

Az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága három kategóriában - televízió, rádió és internet - írta ki a 2011-es évre vonatkozó pályázati felhívásait.


A felhívások célja, hogy olyan tévé- és rádióműsorok, illetve online médiában közvetíthető sajtóanyagok készüljenek, amelyek segítenek abban, hogy az állampolgárok jobban megértsék az Európai Unió intézményeinek működését.

A kiírás keretében olyan sajtóorgánumok projektjeit várják, akik korábban az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának pályázati finanszírozásai révén nem részesültek támogatásban. A pályázati anyagok olyan aktuális témát kell feldolgozzanak, amelyek az Európai Parlament döntéshozó szerepét bemutatva arra is rávilágítanak, hogy az elfogadott döntéseknek milyen hatása van az Unió polgárainak mindennapi életére.

A rádióműsorok esetében a teljes költségek 70%-át támogatja az Európai Parlament, a sikeres pályázók 30 és 80 ezer euró közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek. Tévéműsorok készítésére 150 és 400 ezer euró közötti összeget irányoznak elő, amellyel a teljes költségek 60%-át finanszírozzák. Az online sajtótermékek 75%-os támogatást kapnak, min. 30 ezer euró, max. 150 ezer euró értékben.

A pályázatok benyújtási határideje 2010. október 18., 12.00 óra.

Az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának 2011. évi támogatási programjáról részletes információ található az alábbi linken, illetve letölthetőek a pályázáshoz szükséges formanyomtatványok is:

http://www.europarl.europa.eu/tenders/subventions_call_proposal_2011.htm#