Háromszéki közösségszervezők látogattak az Európai Parlamentbe

2018-11-23

Közösségi célokért aktívan dolgozó háromszéki nők látogattak az Európai Parlamentbe csütörtökön. Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjait, akik tizenöt különböző Kovászna megyei településről érkeztek, Sógor Csaba látta vendégül Brüsszelben.


Az RMDSZ-es európai parlamenti képviselő szerint a romániai magyarság számára létkérdés, hogy legyenek aktív, a közösség dolgai iránt elkötelezett, tenni akaró emberek. „A Nőszervezet bebizonyította közösségformáló szerepét, a háromszéki hölgyek rendkívül aktívan dolgoznak. Abban kívánjuk őket támogatni, hogy az európai parlamenti munkánkról is tapasztalatot gyűjthessenek, amelyet majd bízunk benne, hogy odahaza, a nőszervezeti munkájukban is kamatoztatni tudnak” – magyarázta Sógor Csaba. 

A háromszéki nők európai parlamenti látogatása során Sógor Csaba arról nyújtott tájékoztatást, hogy az EU-ban milyen intézkedések támogatják a nők esélyegyenlőségének megteremtését és javítását a politika, a gazdaság, valamint a család szférájában. Az Európai Unióban kezdettől fogva jelen van a nemek esélyegyenlőségének kérdése. Az 1957 és 1975 közötti időszakban a bérkülönbségek álltak a jogalkotók figyelmének a középpontjában, majd az ezredfordulóig ez tovább bővült és a hangsúly az egyenlő elbánásra helyeződött a politika