Nem engedhetjük a kelet-európai munkavállalók kiszorítását az európai fuvarozási piacról

2018-07-04

Tovább folytatódik a küzdelem a közép-kelet-európai fuvarozók érdekeinek védelméért az EU-ban. Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén ugyanis nem sikerült megakadályozni a hazai fuvarozók nyugat-európai piacról való kiszorításáért indított támadást – számolt be Sógor Csaba.


Másodszori próbálkozásra sem tudott az Európai Parlament plénuma megegyezésre jutni a nemzetközi fuvarozás európai szabályozásáról. Miután múlt hónapban nem sikerült a közlekedésügyi szakbizottság jelentését elfogadni és a Tanáccsal való intézményközi tárgyalásokra bocsátani, az e hónapi plenáris ülésen a rendkívül megosztó témáról részletesen szavaztak a képviselők, végül sikertelenül. A plenáris döntés értelmében a téma visszakerül a közlekedési szakbizottságba további megvitatásra.

Az Európa keleti és nyugati felét rendkívül megosztó törvénytervezet fő tétje számunkra, hogy a hazai fuvarozók ne veszítsék el versenyelőnyüket Nyugat-Európában, ne tudják őket kiszorítani az európai fuvarozási piacról” – magyarázta Sógor Csaba. Elmondta, a tulajdonképpeni legfontosabb vita arról szól, hogy sikerül-e kivételt biztosítani a nemzetközi áru- és személyfuvarozás számára a kiküldetési irányelv szabályai alól, ezek a szabályok ugyanis arra köteleznék a nemzetközi fuvarozókat, hogy minden egyes országban, amelyen áthaladnak