Tizenöt erdélyi magyar fiatal brüsszeli utat nyert Sógor Csaba kvízjátékával

2012-04-03

A fiatalok Európával, az Európai Unióval és az Európai Parlamenttel kapcsolatos ismereteit mérte fel az az EU Kvízjáték, amelyet Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő októberben indított a személyes honlapján.  A verseny március végén lezárult, tizenöt erdélyi magyar fiatal Brüsszelbe utazik Európa Napján.

 Fél éven át regisztrálhattak 18. életévüket betöltött erdélyi magyar fiatalok az EU Kvíz versenyre, a www.sogorcsaba.eu oldalon. Az erdélyi magyar politikus által indított játék a fiatalok műveltségét, tájékozottságát hivatott bővíteni és az EU iránti érdeklődésük erősítéséhez hozzájárulni. A játékkal több mint kétezren játszottak, eredményeiket pedig közel 150-en regisztrálták be a versenylistába, s így eséllyel pályáztak a brüsszeli tanulmányutak egyikére. Az EU Kvíz a napokban lezárult, a kirándulócsoportba bejutott a tíz legjobb pontszámot elért játékos, illetve öt sorsolással kiválasztott szerencsés résztvevő.
 
A nyertesek egy látogatócsoport keretében háromnapos brüsszeli kiránduláson vehetnek részt május 8-10 között. Megismerhetik az EU fővárosát és Sógor Csaba kíséretében május 9-én, Európa Napján az Európai Parlamentben is látogatást tehetnek. Az erdélyi magyar képviselő már számtalan alkalommal vitt fiatalokat Brüsszelbe, akik különböző vetélkedőkön és versenyeken elért eredményeik révén érdemelhették ki a nyereményutakat.

 –Rendszeresen tartok előadásokat erdélyi fiataloknak, beszélek az Európai Unióról, a parlamenti munkánkról, az éppen aktuális témákról, de ahhoz, hogy valóban megértsék az összefüggéseket és az EU-s bürokráciát, saját személyes tapasztalokra is szükségük van. Ezért igyekszem minél több erdélyi magyar diák, egyetemi hallgató vagy fiatal szakember számára megteremteni  a brüsszeli tanulmányút lehetőségét” – összegzett Sógor Csaba.