Politikai pályára készülnek a háromszéki fiatalok - Sógor Csaba is támogatja a HÁRIT kezdeményezését

2011-10-16

A 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba program rendezvényeként konferenciát szervezett Árkoson a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT), 2011. október 14-16. között. Ahogyan az ismert, pár hónappal ezelőtt hirdette meg a háromszéki fiatalokat tömörítő szervezet, hogy biztosítani kívánja a fiatalok érdekképviseletét a legtöbb önkormányzatban, így a jövő évi helyhatósági választások során száz fiatal jelöltet támogat. Az önkormányzati helyekért indulók a hétvégi rendezvényen számos szakmai előadást hallgathattak meg. A szekcióüléseken a vidékfejlesztés, turizmus, településmarketing és mezőgazdasági témák mellett, a fiatalok Porcsalmi Bálint kampányszakértőtől a választási kampányidőszakra és a megfelelő kampánystratégia kidolgozására is tanácsokat kaptak. A politikai pályára készülőkkel Tamás Sándor a Kovászna Megyei Tanács elnöke, Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere, Demeter János a Kovászna Megyei Tanács alelnöke valamint Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is megosztotta tapasztalatait, akik mindnyájan kiemelten fontosnak tartják a kitartó munkát, az emberekkel való nyitottságot és közvetlenséget.

„Nem elég az ha mindenki ismeri a neveteket, azt is tudniuk kell, hogy mi az amit a közösségükért tettél és teszel. Azoknak ajánlom ezt a pályát, akik valóban érzik az elkötelezettséget és egyéni érdeküket háttérbe szorítva képesek odaadással dolgozni, nem csupán kampányidőszakban, hanem mandátumuk teljes ideje alatt” – tanácsolta a fiataloknak az RMDSZ-es EP képviselő, akinek Grüman Róbert a HÁRIT elnöke megköszönte, hogy szakértőként támogatja a programot és lassan két éve folyamatosan együttműködik a szervezettel.

„A HÁRIT tevékenysége során nem csupán a háromszéki fiatalokat, hanem Székelyföld ifjúságát igyekszik mozgásban tartani, képviseli a generáció érdekeit, fejleszti tudásukat és közéleti érdeklődésüket. Európai parlamenti képviselőként fontosnak tartom az ifjúsággal való rendszeres kapcsolattartást, az európai eszmeiség terjesztését, és arra törekszem, hogy ez a generáció minél közelebb érezze magához az Európai Uniót, az Európai Parlament munkáját” – fejtette ki Sógor Csaba, aki azt is elmondta jövőre több közös esemény szervezését tervezik a HÁRIT elnökségével.