Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében

2010-03-25

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.


A program célja

Lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába.

A program felépítése

A sikeres pályázók egy-egy hónapos (az EP naptárának függvényében lehet több-kevesebb) gyakornokságot végeznek az Európai Parlamentben, segítve a képviselő munkáját. A gyakornoki program 2010. szeptember 1-én indul és előreláthatólag 2011. július közepéig tart. A sikeres pályázókkal egyeztetett beosztás szerint történik majd a kiutazás. Az időpontra vonatkozó preferenciákat (2-3 választott hónap) a pályázati anyagban kérjük megjelölni!

Részvételi feltételek:

- 20 – 35 év közötti életkor

- legalább két elvégzett főiskolai vagy egyetemi év

- két idegen nyelv középfokú ismerete, ezek közül az egyik angol, francia vagy német. A nyelvi kompetenciákról bármilyen írásos igazolást elfogadunk (pl. egyetemen tanult nyelvekről szóló igazolás, idegen nyelven végzett egyetemi tanulmányokról szóló igazolás, nyelvvizsga diplomák, stb).

- felhasználói szintű számítógépes ismeretek

- alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez

 A pályázatnak tartalmaznia kell:

- rövid szakmai önéletrajz (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)

- diplomamásolat, ill. hallgatói jogviszony igazolás

- nyelvtudást igazoló dokumentumok

- motivációs levél maximum 1 oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, milyen elképzelései vannak a gyakorlattal kapcsolatban, ill. miképpen illeszkedik a program jövőbeni terveihez

- 2 ajánlólevél (egy felsőoktatási intézménytől/munkahelyről ill. egy közéleti személyiségtől/civil vagy politikai szervezettől, egyháztól)

- fénykép

 A pályázati anyag alapján kiválasztott jelölteknek szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat egy írásbeli teszt során kell bizonyítaniuk, melynek időpontjáról és helyszínéről a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A teszten legjobb eredményt elért jelentkezők számára szóbeli meghallgatásra kerül sor.

 Támogatás: A kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt anyagi támogatásban részesülnek, amiből a felmerülő költségeket (utazás a gyakorlat helye és romániai lakhelye között, szállás, betegbiztosítás, étkezés, zsebpénz) állni tudják.

 A pályázatokat a kért dokumentumok másolataival együtt a csaba.sogor@gmail.com címre kérjük elküldeni 2010. április 23-ig.