Évértékelőt tartott az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformja

2013-12-15

Gyergyószentmiklóson tartotta év végi ülését az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformja, ahol az elkövetkezendő időszak prioritásairól, együttműködései lehetőségekről és az európai parlamenti képviselő-jelöltek támogatásáról is szó esett.



A szombati találkozón részt vett többek között Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, Moldován József parlamenti képviselő, dr. Vass Levente a Romániai Magyar Kisgazda és Kisvállalkozói platform elnöke, illetve Darvas Kozma József főesperes, a Kereszténydemokrata Platform egyházügyi és szociális kérdésekért felelős alelnöke.  Az eseményen jelen voltak a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Társulat újonnan alakult sepsiszentgyörgyi ifjúsági fiókszervezetének tagjai is, akik igyekeznek minél több fiatalt bevonni a társulat tevékenységébe.

Kelemen Kálmán, a platform elnöke elmondta: jövő évben szorosabb együttműködést terveznek a hasonló elveket valló Romániai Magyar Kisgazda és Kisvállalkozói platformmal. Továbbá arra törekednek, hogy aktívabb szervezetépítésre biztassák a platform régiófelelőseit, ezáltal pedig Erdély-szerte megerősítsék a jelenlétüket és tevékenységüket.

A platform tagja Sógor Csaba EP-képviselő is, aki hasonló gyűléseken rendszeresen beszámol az aktuális európai témákról és saját parlamenti tevékenységéről. Részletesen ismertette a Foglalkoztatási és Szociális ügyek, illetve az Állampolgári, Bel- és Igazságügyi szakbizottságokban tárgyalt jelentősebb kérdéseket. Az RMDSZ politikusa szerint bár nem mindig könnyű európai környezetben a keresztényelvű politizálás,  azért vannak olyan követendő keresztény értékek, amelyeket még ebben a multikulturális közegben sem szabad elfelejteni, ilyen: a szubszidiaritás, a szolidaritás és a szorgalom.

A kereszténydemokrata platform megszavazta és írásban biztosította támogatásáról Sógor Csabát a jövő évi európai parlamenti választásokra vonatkozóan. Kelemen Kálmán a platform elnöke elmondta: minden, a platformtól támogatást kérő EP-képviselőjelölttel találkozni kívánnak a jövő év elején, majd ezt követően állítanak össze egy listát a javasolt jelöltek névsorával és benyújtják azt az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsához.