Minden magyar ember tehet azért, hogy december 9-ét az összetartozás napjaként írjuk be történelmünkbe!

2012-12-07

Utolsó állomásához érkezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által szervezett, „Erdélyi Értékek” nevet viselő karaván. Aranyosgyéresen, a Városi Művelődési Ház színpadán fellépett a széki Fekete-Piros néptánccsoport, az aranyosegerbegyi Árvalányhaj kórus, Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje, Zsók Levente, az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája, illetve a Kolozsvári Magyar Opera művésztársulata.



A kulturális műsor előtt Németi András, az aranyosgyéresi RMDSZ elnöke köszöntötte a közönséget, majd Kelemen Hunor szövetségi elnök szólt az egybegyültekhez.

„Nem ért véget még a kampány, mert lehetőségünk van arra, hogy szombaton és vasárnap családunkat, barátainkat tovább biztassuk, hiszen a december 9-i választásoknak hatalmas tétje van. Veszélyhelyzet van most, mert nagy lesz a részvétel vasárnap, a kérdés csak az, hogy a magyarok jelenléte elég nagy lesz-e. Minden ember, minden család életében vannak fordulópontok, amelyek meghatározzák a jövő alakulását. Az erdélyi magyar közösség életében is ilyen fordulópontot jelentenek a vasárnapi választások” – hangsúlyozta beszédében Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke kifejtette: „a következő négy évben a parlamentben döntenek az alkotmánymódosításról, a tulajdonjogokról, a fejlesztési régiók újrarajzolásról. Pusztán e miatt a három kérdés miatt is ott kell lennünk, bele kell szólnunk a döntésekbe.  Huszonhárom év alatt voltak olyan eredményeink, amelyeket senki sem vitathat el tőlünk, de voltak kudarcaink is olyankor, amikor a hét százalékunkhoz nem tudtuk hozzátenni a hiányzó negyvenhármat. Én hiszek abban, hogy képesek vagyunk javítani a hibáinkon, képesek vagyunk hozzátenni eredményeinkhez”.
 
Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is vendége volt az aranyosgyéresi rendezvénynek. „Arra emlékszem, hogy amikor gyermekkoromban a szüleimmel ebben a városban éltünk, ők úgy ültették, úgy gondozták a veteményest, mintha a kert mindig a miénk maradt volna. Pedig sok kert tűnt el azóta, nem csak a miénk. Nekünk, erdélyi magyaroknak egy feladatunk van: folyton ültetnünk, öntöznünk, építenünk kell, és négyévente tennünk kell azért, hogy parlamenti jelenlétünk biztonságban legyen.  Ahol az RMDSZ van, ott van folytonosság, van bizalom és becsület, van élet. Újra és újra ültetnünk, építenünk kell azt, amit mások le akarnak rombolni.”- emelte ki a képviselő.

A körzet szenátor-jelöltje, Lőrinczi Zoltán elmondta: „Idén nyáron 144 szavazaton múlt, hogy csak öt és nem hat magyar tanácsos van a Kolozs megyei tanácsban, 3 szavazaton múlott az, hogy Kisbácsnak nincs magyar polgármestere, 2008-ban pedig 140 szavazat kellett volna még ahhoz, hogy Kolozs megyének magyar szenátora legyen. Minden szavazat számít! Ezt megfontolva menjenek el szavazni vasárnap!”

Hegedüs Csilla, a mezőségi és aranyosmenti körzet képviselőjelöltje kiemelte: „12 éve vezetem a Bonchidai Bánffy kastély felújítását, én építeni tudok, és akarok. A román pártok semmibe veszik a vidék magyarságát, jelöltjeik egyetlenegy magyar üzenetet sem fogalmaztak meg. Én úgy gondolom, a magyar emberek érdekeit csakis egy magyar ember képviselheti. Az a célom,  hogy gyermekeink magyar iskolában tanulhassanak, a fiatalok itthon dolgozhassanak, az idősek pedig nyugalomban élhessék le hátralevő éveiket. Ehhez az kell, hogy  vasárnap bizalmat szavazzanak nekünk, hogy önökkel, önökért dolgozhassunk. Mindig együtt.”

Fotógaléria