Az Olaszteleki Danielek apródjai nyerték a második WEBkastély vetélkedőt

2012-11-09

November 7-én lezárult a második alkalommal megszervezett WEBkastély online vetélkedő, amelynek célja volt, hogy tájékoztasson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy bekapcsolja őket a turisztikai körforgásba, ezáltal segítsen szorosabbá fonni a kapcsolatot a közösség és a kastélyok között.



A hét folyamán az utolsó két próba bejegyzései is feltöltésre kerültek a honlapra, amelyek értékelése megtekinthető a következő linkre kattintva: http://webkastely.transindex.ro/?eredmenyek.

A verseny utolsó próbája egy minimum 8 oldalas képregény elkészítését kérte a csapatoktól, amelynek témája az örökbe fogadott kastély egy jelentős eseményének részletes leírása és bemutatása volt.

A zsűri és a közönségszavazatok alapján is az Olaszteleki Danielek apródjai által készített képregény érdemelte meg a legnagyobb pontszámot, ők állnak az eredménytáblázat első helyén 60 ponttal.  A második lépcsőfokon 59 ponttal osztozik a Mikó Udvaroncok és a Zöld Lovagok csapata, a harmadik helyet a Cserkészek az Urmánczy kastélyért csapat foglalja el 54 ponttal. A teljes eredménytáblázat megtalálható a verseny hivatalos honlapján, a www.webkastely.ro  címen.

Összesítve az 5 héten keresztül zajló kutakodást, kalandot, tapasztalatszerzést, szórakozást, elmodhatjuk, hogy mindenki nyert, élménnyel gazdagodott, de a rangsort fel kellett állítani. Megszületett a verseny végső eredménye is! A dobogó első helyén az Olaszteleki Danielek apródjai állnak 323 ponttal. Õket követik a Zöld Lovagok 303 ponttal, akik mögött a Mikó Udvaroncok csak egy ponttal maradtak le, ők a dobogó harmadik lépcsőfokán állnak 302 ponttal.

Az eredmények teljes listája elérhető a következő linkre kattintva: http://webkastely.transindex.ro/?eredmenyek_o.

Az első két nyertes csapat díjként egy Winkler Gyula és Sógor Csaba Európai Parlamenti Képviselők által biztosított brüsszeli utazással gazdagodott, ahol további kalandok várnak majd a csapattagokra.

A szervező csapat köszöni a versenyre jelentkező csapatok részvételét és mindentkit nagy szeretettel várnak vissza a következő WEBkastély alkalmával.
Addig is ne felejtsük el kulturális örökségeink alappiléreit, éljünk együtt a kastélyokkal!

PONT PRESS