Erdélyi magyar gyerekekhez is jut a Brüsszeli Magyar Bálon összegyűlt adományokból

2012-06-24

Az Európai Parlamentben (EP) csütörtök este, folyó év június 21-én ünnnepélyes keretek között adták át a 2012-es Brüsszeli Magyar Bálon tett jótékonysági felajánlásokból öszegyűlt adományokat.



Ezek társ-kedvezményezettjei idén - 500.000 Ft értékben - a dévai Szent Ferenc Alapítvány, illetve - egy millió forintos nagyságrendű összeg erejéig - a  balatonfüredi hátrányos helyzetű személyek étkeztetését segítő szolgálat.
 
Az átadási ünnepségre a bál szervezője, az arcFAM egyesület, illetve a támogató EP képviselők irodáinak együttműködésével kerülhetett sor.
 
Jelen volt dr. Herczegh Anita, Magyarország elnökének felesége, aki a jövő évi brüsszeli magyar bál jótékonysági főpártfogója.
 
Rövid beszédben méltatta az adományozottak tevékenységét Pelczné Gáll Ildikó fideszes, valamint Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő. Az erdélyi magyar képviselő bezsédében kiemelte a bált szervezők munkájának karitatív jellegét, valamint a magyar bál eszmei szerepét Európa fővárosában, mert az évente megszervezett esemény által a magyar kultúra karitatív hagyományát is sikerül a nemzetközi közvéleménnnyel megismertetni.
 
- A tény, hogy az idei bál adományainak társ-kedvezményezettje egy erdélyi magyar gyerekek érdekében tevékenykedő alapítvány, és konkrétan a Szent Ferenc alapítvány Dózsa György gyermekotthonának zöldség- és gyümölcskerttel való kiegészítéséhez nyújt segítséget, többszörösen ráerősít a Brüsszeli Magyar Bál iránti személyes kötődésemre. Az esemény jó példája a politika és a civil társadalom összefogásának a köz, a közösség érdekében - fejtette ki Sógor Csaba.