Csaba Sógor a primit premiul Járosi Andor de la Biserica Evanghelică

2018-05-27

Adunarea generală anuală a bisericii Evanghelice-Luterane din Brașov a avut loc pe 26 mai în Hălmeag, în cadrul căruia episcopul Dezső Zoltán Adorjáni i-a oferit eurodeputatului Csaba Sógor premiul Járosi Andor.


Adunarea generală din Hălmeag a început cu o slujbă, în cadrul căreia Dezső Zoltán Adorjáni a vorbit despre importanţa de a proteja viaţă creştină pură și autentică. Acest lucru este deosebit de important în secolul al XXI-lea, deoarece viața creștină poate salva, vindeca și reabilita persoana - a mai spus el.

Într-un alt moment important al slujbei episcopul József Zelenák a prezentat membrii noi ai Conducerii, după care premiul Járosi Andor a fost acordat europarlamentarului Csaba Sógor pentru activitatea sa în protejarea, consolidarea și dezvoltarea bisericilor maghiare și a comunității din Transilvania.

Csaba Sógor și-a exprimat mulțumirile pentru premiu, mărturisind că într-adevăr, unele dintre misiunile lui cele mai importante reprezintă protejarea vieții creştine. În zilele noastre participarea creștinilor în viața politică și publică devine din ce în ce mai importantă - a mai adăugat el. De asemenea, el a mulţumit Bisericii Evanghelice pentru parteneriatul în organizarea seriilor de evenimente Dialoguri Europene, în cadrul cărora aproximativ 10 europarlamentari au vizitat Transilvania pentru a se informa despre situația actuală a maghiarilor din Transilvania.