Refuzăm discriminarea muncitorilor în Uniunea Europeană

2018-03-22

Comunicat de presă al Ádám Kósa și Csaba Sógor

Mai mulți europarlamentari ai PPE, între care Ádám Kósa (FIDESZ) și Csaba Sógor (RMDSZ) au adresat o solicitare scrisă Comisiei Europene, cu scopul de a proteja muncitorii maghiari ai căror copii locuiesc în țara de origine. Acest pas a fost necesar pentru că guvernul austriac ar putea să aplice măsuri în vederea micșorării indemnizațiilor care li-se cuvin muncitorilor în mod legitim. În răspunsul său, Comisia Europeană refuză categoric măsurile discriminatorii în ceea ce privește indemnizațiile de familie.


Conform planurilor, guvernul austriac ar micșora indemnizațiile a 132.000 de copii care locuiesc în țara de origine, ai căror părinți muncesc în Austria. Comisia a dat dreptate argumentării europarlamentarilor care au susținut că indemnizația copiilor care locuiesc într-un alt stat membru trebuie să fie aceeași în cazul muncitorilor care își exersează dreptul de liberă circulație ca și în cazul muncitorilor locali.
Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene interzice discriminarea directă sau indirectă a muncitorilor pe baza naționalității. Măsurile prevăzute de către guvernul austriac sunt inacceptabile luând în considerare faptul că părinții copiilor afectați își plătesc toate taxele și impozitele în bugetului austriac, însă nu beneficiază de serviciile finanțate public (educație, cultură, sănătate etc.). Prin urmare, Austria are mai puține cheltuieli după muncitorii afectați.