Au fost predate bursele Gyarmathy

2017-03-10

Vineri, 10 martie, au fost predate bursele Gyarmathy în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sâncraiu. Studenții școlii au pregătit un mic program festiv, la începutul căruia directorul Școlii Ady Endre și primarul Póka András au susținut discursuri de deschidere a festivităților.


"Când ne amintim de eroii revoluției din 1984, ne amintim și de dragostea pentru pământul nostru natal. Trebuie să ne amintim însă să facem ceva pentru comunitatea noastră nu numai în această zi, ci în fiecare zi. Cu curaj, diligență, împreună. Numai astfel putem rămâne o comunitate puternică, care caută o bună conviețuire aici, pe pământul nostru natal, cu celelalte comunități din Transilvania. Astfel sărbătorim an de an, și astfel trăim zi de zi, puternici și cu teama lui Dumnezeu", a declarat unul dintre sponsorii bursei Gyarmathy, europarlamentarul UDMR Csaba Sógor.

"Am fost întrebat de mai multe ori de ce susțin această bursă", a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler la eveniment, precizând: "Eu spun mereu că unul dintre cele mai importante obiective ale unui om care muncește pentru comunitatea sa, este de a  asigura un viitor copiilor și tinerilor din comunitatea noastră. Nimic nu este mai important decât munca în interesul viitoarelor generații. Trebuie să facem tot posibilul pentru a ne asigura că acești tineri pot învăța despre valorile, tradițiile și istoria noastră, și o vor da moștenire generațiilor viitoare. Trebuie să ne asigurăm că tinerii vor juca un rol  activ în viața comunității noastre", a subliniat Iuliu Winkler.