O nouă victorie feminină: Miercurea Ciuc a învins la Galopul Secuilor

2013-07-14

În finala Galopului secuilor au ajuns călăreții orașelor Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc și Sâncrăieni. Concurentul din Sfântu Gheorghe, Szabolcs Bagoly - în sensul deciziei Comitetului de organizare a Galopului secuilor - nu a putut să ia parte la finală pentru că în urma analizei medicale a reieșit că calul acestuia a șchiopat.


Concurentul astfel eliminat a fost recompensat cu un drum de studii la Bruxelles pentru două persoane. Publicul de mai multe zeci de mii de persoane de la platoul Óriáspince a asistat la o întrecere extrem de pasionantă. În concursul extrem de strâns victoria i-a revenit lui Gréta Márton din Miercurea Ciuc pe Orszon, pe locul doi s-a plasat Albert Bódi din Târgu Secuiesc pe Imán, a treia concurentă fiind Mónika André din Sâncrăieni pe Herceg.

Câștigătoarea din Miercurea Ciuc a considerat că victoria ei s-a datorat bunei armonii dintre ea și calul ei, Orszon, având în vedere că îl călărește deja de șase ani, și-i cunoaște capacitățile și când acesta dorește să câștige. În acest an a dorit, a spus Gréta Márton, în vârstă de 19 ani.

Prin urmare, la Galopul național de la Budapesta vor participa toți trei călăreți, iar în calitate de organizator, conform regulamentului Galopului național, și Sfântu Gheorghe va avea dreptul de a reprezenta din oficiu Ținutul Secuiesc în competiția decisivă.

Premiul cel mare al Galopului Secuilor este ajungerea în Galopul național de la Budapesta, lucru asigurat de Comisia de organizare pentru toți cei patru călăreți. De asemenea, pe lângă cupe, ocupantul primului loc câștigă 2000 de lei, al celui de-al doilea 1500 de lei, iar al celui de al treilea 1000 de lei. Premiile au fost înmânate de președintele consiliului județean, Sándor Tamás, primarul Árpád András Antal și viceprimarul Éva Judit Sztakics, în prezența Căpitanului de galop. Pentru cel de-al patrulea loc, Szabolcs Bagoly, candidatul din Sfântu Gheorghe a câștigat premiul special oferit de eurodeputatul Csaba Sógor – o vizită de studii pentru două persoane la Bruxelles.