Csaba Sógor: Să ne arătăm valorile în Europa!

2014-03-29

În data de 29 martie UDMR și-a demarat campania electorală pentru Parlamentul European la Odorheiu Secuiesc.


În discursul său, europarlamentarul UDMR Csaba Sógor și-a amintit de unul din strămoșii săi, despre care a scris și istoricul maghiar  Balázs Orbán. ”Conform legendei,  judele regal Gergely Hegyi singur a pus pe fugă o mică oaste de tătari. El și-a apărat singur și prin arme satul, azi însă bătăliile sunt purtate în comun și fără arme. Cel puțin așa se face în Uniunea Europeană și în România. Azi nu mai avem nevoie de eroi singuratici ci de forța comunității, ce se mai regăsește încă în acest colț al Europei”, a susținut Csaba Sógor, adăugând că această forță trebuie arătată și la Bruxelles.

”Pe parcursul ultimilor ani am dus Transilvania în Europa, am prezentat dansurile și tradițiile noastre și sistemul nostru de valori, prin care îmbogățim Europa”, a spus Sógor. Conform politicianului UDMR, datorită activității de lobby derulate de eurodeputații UDMR la Bruxelles și la Strasbourg Europa a auzit și de maghiarii din România. ”Cunosc comunitatea noastră și problemele cu care se confruntă aceasta și ce am dori să schimbăm”, a arătat deputatul.

Europarlamentarul UDMR, care va candida pentru un nou mandat, a subliniat:  ”Trebuie să admitem că Uniunea Europeană nu s-a raportat la problema minorităților așa cum ne-am așteptat noi înainte de 2007. La Bruxelles și la Strasbourg schimbările se ating doar prin pași mărunți, dar prin muncă perseverentă putem să avem rezultate. În februarie a fost primul caz când într-o luare de poziție oficială a Parlamentului European s-au regăsit ideile pe care noi insistăm de șapte ani.”