Semnături de sprijin pentru Csaba Sógor strânse în centrul orașului Miercurea Ciuc

2014-03-14

”Maghiarii din România trebuie să fie reprezentați în Parlamentul European, altfel deciziile de acolo vor fi luate fără noi. Dacă nu vor mai exista deputați maghiari din România în PE, atunci opinia publică din Vest va considera că maghiarii fie nu au greutatea necesară, fie nu doresc să-și decidă propria soartă.”


Acesta a fost mesajul lui Csaba Sógor, eurodeputat din partea UDMR, care în data de 14 martie în prezența presei locale a adunat semnături de sprijin în centrul din Miercurea Ciuc.
 
Sógor a subliniat că UDMR este reprezentantul legitim al maghiarilor din România și că vocea Uniunii contează în Parlamentul European. ”Dacă noi semnalăm o problemă, atunci lumea este atentă la ce spunem. Trebuie să arătăm la Bruxelles și la Strasbourg că comunitatea maghiară din România este una diversă, dar în același timp unitară și puternică, ale cărei obiective merită să fie sprijinite. Trebuie să câștigăm aliați internaționali pentru cauza noastră” – a arătat eurodeputatul, adăugând că Uniunea poate să-și ducă la capăt misiunea doar dacă maghiarii o sprijină.
 
Conform lui István Becze, directorul executiv al Organizației Teritoriale din Miercurea Ciuc a UDMR, strângerea de semnături în localitățile din zona Ciucului progresează foarte bine. Acesta a mai adăugat că, datorită eficacității organizațiilor locale ale UDMR, în localitățile Sântimbru, Cârța și Tomești au reușit să se adune mai multe semnături decât s-a așteptat.
 
”Oamenii din Ciuc consideră că e important ca reprezentanții Uniunii să fie prezenți în forurile decizionale ale Uniunii Europene. Nu m-am întâlnit cu nicio persoană care să fi refuzat să-și ofere semnătura. Cred că locuitorii din Ciuc simt că UDMR lucrează pentru existența și dezvoltarea comunității maghiare din România. Un mare avantaj al regiunii Ciucului este că are nu doar un președinte al Uniunii, doi miniștri și senatori ci și un deputat în Parlamentul European”, a subliniat István Becze, conform căruia este important ca candidatul UDMR și al Ținutului Secuiesc, Csaba Sógor, să poată să continue reprezentarea comunității în Parlamentul European.