Locuri de muncă pentru tineri

2013-10-12

Cu titlul Pe strada principală a orașului, în sfârșitul de săptămână din 11-13 octombrie Asociația Szatmári Szőke Szamos Egyesület, Fundația Identitás, Consiliul Tinereteului din județul Satu mare - Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács, asociația Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) și Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) au organizat în comun o conferință la care a participat și eurodeputatul UDMR Csaba Sógor.


”Cei care cât de cât cunosc istoria maghiară știu foarte bine ce rol important a avut creștinătatea  în existența maghiarilor aici, în bazinul carpatic”, a declarat moderatorul evenimentului, Gaal Gergely, vicepreședintele IKSZ, deputat în Parlamentul Ungariei – demarând discuțiile privind rolul bisericilor în păstrarea identității naționale.

Sógor și-a exprimat și el punctul său de vedere, arătând că cea mai importantă sarcină a bisericii în societate este să ne învețe să gândim în perspectivă: ”Viitorul naturii, al pământului și al comunității este în mâinile voastre, sunteți responsabili în fața nepoților voștri. Merită să ne facem planuri de peste patru-cinci ani pentru noi, pentru familie și pentru comunitate.”

În închiderea zilei de sâmbătă eurodeputatul Csaba Sógor, senatorul Csaba Pataki și deputații dr. Gábor Kereskényi și István Erdei Dolócki au semnat declarația Organizației de Tineret a Partidului Popular European (YEPP) privind necesitatea creșterii șanselor tinerilor pe piața de muncă.