„Pajii Danielilor din Tãlişoara au câştigat cea de a doua ediţie a competiţiei WEBkastély (Castelul WEB)

2012-11-09

Cea de a doua ediţie a competiţiei WEBkastély s-a încheiat în data de 7 noiembrie. Obiectivul competiţiei a fost sã difuzeze informaţii privind starea castelurilor din Transilvania, sã introducã acestea în circuitul turistic şi sã întãreascã legãtura dintre public şi casteluri.



Pe parcursul acestei sãptãmâni ultimele douã teste ale competiţiei au fost încãrcate pe pagina web a competiţiei. Acestea pot fi accestate la adresa: http://webkastely.transindex.ro/?eredmenyek.

Ultimul test a constat în elaborarea de cãtre fiecare echipã a unei benzi desenate a cãrei temã a fost descrierea unui eveniment important din viaţa castelului echipei.

În baza voturilor juriului, dar şi a publicului, banda desenatã creatã de „Pajii Danielilor din Tãlişoara (Olaszteleki Danielek apródjai)” a câştigat cel mai mare punctaj, aceştia ocupând prima poziţie în clasament cu 60 de puncte. Pe locul doi s-au clasat douã echipe: „Castelanii Mikó (Mikó Udvaroncok)” şi „Cavalerii Verzi (Zöld Lovagok)”. Clasamentul poate fi vãzut pe pagina oficialã a competiţiei la adresa: www.webkastely.ro.

Rezumând cele cinci sãptãmâni de cercetãri, aventuri şi distracţie, putem spune cã toatã lumea a câştigat. Cu toate acestea a trebuit sã întocmim un clasament. Avem şi rezultatul final al competiţiei! Pe primul loc al podiumului se aflã echipa Pajii Danielilor din Tãlişoara cu 323 de puncte. Aceasta este urmatã pe locul doi de echipa Castelanii Mikó cu 303 de puncte şi, pe locul trei, de echipa Cavalerii Verzi cu 302 de puncte.

Lista finalã a rezultatelor poate fi accesatã aici: http://webkastely.transindex.ro/?eredmenyek_o.

Prin sprijinul europarlamentarilor Csaba Sógor şi Gyula Winkler echipele primele douã clasate au câştigat o cãlãtorie la Bruxelles, unde membrii acestora sunt aşteptaţi de noi aventuri.

Echipa organizatoare mulţumeşte participarea echipelor şi îndeamnã toatã lumea sã participe la urmãtoarea ediţie a competiţiei WEBkastély şi sã valorizeze în continuare patrimoniul lor cultural, inclusiv castelurile.
PONT PRESS