Csaba Sógor în vizitã în localitãţile din Câmpia transilvaniei

2012-11-24

Csaba Sógor a sprijinit activitatea candidaţilor UDMR la alegerile parlamentare din judeţul Cluj prin acompanierea lui Csilla Hegedüs, candidat pentru Camera Deputaţilor şi Zoltán Lőrinczi, candidat pentru Senat în vizitele acestora din satele Suatu şi Chesãu. Candidaţii au fãcut vizite la mai multe familii maghiare ca sã-i îndemne sã participe la vot.



Politicienii UDMR au vizitat mai întâi satul Suatu, cu aproximativ 500 de locuitori maghiari. Mulţumitã activitãţii UDMR în 2012 în localitate a fost lansatã o nouã clasã în limba maghiarã şi a fost relansatã şi trupa de dansuri populare a cãrei membri au ţinut primele lor repetiţii chiar în ziua vizitei. Dansurile populare au o lungã tradiţie în Suatu, chiar dacã în ultima vreme evenimentele de acest gen au fost neglijate. Cu ceva vreme în urmã Csilla Hegedüs a fãcut o promisiune sã sprijine reînviorarea tradiţiei dansurilor populare, aşa cã şi-a exprimat satisfacţia sã fi putut lua parte într-o astfel de iniţiativã comunitarã.

Dupã Suatu politicienii au vizitat şi satul Chesãu, unde Horea Uioreanu şi István Vákár, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţen Cluj şi Márton Horváth, primarul local au inaugurat drumul refãcut de la Chesãu. Reabilitarea drumului a fost finanţatã de Consiliul Judeţean Cluj, la iniţiativa biroului local al UDMR.
István Vákár, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a promis cã lucrãrile de reabilitare nu se vor opri şi cã în curând consiliul se va apuca şi de reabilitarea drumurilor din satul Pãlatca. Acesta a mai declarat: „Suntem o comunitate micã şi va trebui sã arãtãm cã suntem puternici şi pe 9 Decembrie.”  

Europarlamentarul Csaba Sógor a asigurat candidaţii din judeţul Cluj de sprijinul sãu. În timpul inaugurãrii drumului din Chesãu europarlamentarul maghiar din Transilvania a reamintit celor prezenţi cã la alegeri fiecare vot conteazã, uneori chiar şi la Bruxelles dezbateriile sunt decise doar de un singur vot. „În data de 9 Decembrie maghiarii din Transilvania trebuie sã-şi arate forţa. Numai împreunã putem sã ne asigurãm o reprezentare puternicã la Bucureşti”, le-a spus Sógor celor adunaţi.

Candidatul pentru camera deputaţilor, Csilla Hegedüs şi-a exprimat pãrerea cã, deşi multe probleme au putut fi remediate local, vor fi multe altele care vor putea fi rezolvate doar la Bucureşti. „Aleşii locali vor putea conlucra foarte bine cu un deputat care are în vedere interesele maghiarilor din Câmpia Transilvaniei”, a promis Hegedüs.

Zoltán Lőrinczi, consilier judeţean şi candidat pentru Senat a arãtat cã la alegerile din iunie a depins doar de 114 de voturi ca Consiliul Judeţean Cluj sã aibã un al şaselea membru maghiar şi cã au existat chiar şi localitãţi unde ar mai fi trebuit doar trei voturi pentru alegerea unui primar maghiar. „Este important ca toatã lumea sã meargã la vot pentru cã nu este totuna cine reprezintã interesele maghiarilor la Bucureşti. Am sprijinit reabilitarea drumului din Chesãu şi vom sprijini şi extinderea acestuia, precum şi construcţia clãdirii serviciului medical de urgenţã la Mociu. Toate acestea servesc interesele dumneavoastrã”, a declarat Lőrinczi.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a urat succes candidaţiolor UDMR, spunând cã, ştiind cât de bine se poate lucra cu UDMR în cadrul consiliului judeţean, este convins cã candidaţii UDMR vor reprezenta în mod impecabil interesele circumscripţiei la Bucureşti.