Câștigătorii concursului Călătorind prin Transilvania premiați la Brașov

2018-04-21

Concursul Călătorind prin Transilvania a încurajat elevii din județul Brașov să-și descopere împrejurimile. Competiția care a atras 66 de elevi din 9 localități, a fost organizată de Europarlamentarul Csaba Sógor, deputatul din Parlamentului României, Izabella Ambrus, organizația UDMR și Consiliul pentru Tineret din județul Brașov.


Câștigătorii au fost premiați în cadrul unui eveniment organizat pe 20 aprilie la Colegiul Național Áprily Lajos. Deputatul Izabella Ambrus le-a oferit celor mai buni candidați o vizită în Parlamentul României, iar europarlamentarul Csaba Sógor i-a invitat pe elevi să participe la o excursie de studiu la Bruxelles.
Inspirația pentru competiția destinată elevilor din clasele V-XII. s-a bazat pe expoziția eurodeputatului Csaba Sógor  Întâlniri -  Călători și exploratori maghiari. “Activitatea celor zece călători a fost condusă de deschidere și dorința de a explora și de a descoperi. Sper că această expoziție v-a împărtășit ceva din acest spirit” - a spus europarlamentarul.