PPE susține zilele profesionale ale studenților ‘Business & Law’ în Cluj-Napoca

2018-03-18

Csaba Sógor a vorbit despre Dezbaterile actuale în Uniunea Europeană la zilele profesionale Business & Law, organizate pentru cea de-a 11-cea oară pe 17 martie în Cluj-Napoca de către Colegiul de Drept și Economie Imre Mikó. Evenimentul organizat în jurul temei “Ce ne rezervă viitorul?” a fost susținut de europarlamentarul UDMR și PPE.




În ceea ce privește viitorul apropiat, politicianul UDMR a oferit o imagine de ansamblu despre dezbaterile actuale din Uniunea Europeană. A vorbit despre schimbările ce vor urma în anii 2019 și 2020. “Alegerile europarlamentare din 2019 vor aduce schimbări în structura instituțiilor UE de luare a deciziilor, iar în 2020 începe un nou ciclu bugetar. Instituțiile UE trebuie să ajungă la un punct de vedere comun după Brexit” - a subliniat europarlamentarul.

În ceea ce privește viitorul îndepărtat, trendurile arată că roboții și inteligența artificială vor aduce schimbări de anvergură. Aceste subiecte figurează deja în agenda PE, ca de altfel și legile despre folosirea dronurilor - temă ce ridică mai multe întrebări politice și etice. “Omenirea a tins dintotdeauna spre sentimentul de siguranță, deci foametea, lipsa apei, bolile, poluarea mediului sau războaiele rămân subiecte esențiale de rezolvat” - a încheiat Sógor.